Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcıları Böke ve Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bugün milletvekilleri, TBMM halk adına yasama yapıyor, halkın derdine çare olmak için kanun çıkartıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bugün milletvekilleri, TBMM halk adına yasama yapıyor, halkın derdine çare olmak için kanun çıkartıyor. Oysa önerilen anayasa değişikliği teklifi TBMM'nin yasama yetkisini sınırlandırıyor, kararnameler yoluyla yetkiyi tek bir kişiye, cumhurbaşkanına veriyor." dedi.

CHP genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke ile Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Erzincan İl Başkanlığınca kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Böke, burada yaptığı konuşmada, halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğinin gücü milletten alıp tek kişiye vereceğini savunarak, bunun demokratik olmadığını söyledi.

Anayasa değişikliğinin açıkça rejim değişikliği olduğunu savunan Böke, "Bugün güç sizdeyken, bu anayasa teklifinin önerdiği ise gücü tek bir kişide toplamaktır. Sadece yürütme olarak değil yasama olarak da. Bugün milletvekilleri, TBMM halk adına yasama yapıyor, halkın derdine çare olmak için kanun çıkartıyor. Oysa önerilen anayasa değişikliği teklifi TBMM'nin yasama yetkisini sınırlandırıyor, kararnameler yoluyla yetkiyi tek bir kişiye, cumhurbaşkanına veriyor." diye konuştu.

Hükümeti eleştiren Böke, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cebimizdeki para sadece enflasyonla erimiyor. Bugün Türk lirası başka para birimlerine kıyasla da çok daha değer kaybetti. Son 2,5 yılda 150 para birimi içinde en çok değer kaybeden 12. para birimi olmuş Türk lirası. Bir haberim daha var. Olağanüstü hal (OHAL) uzatıldığından beri yani 3 Ekim'den beri en çok değer kaybeden 4. para birimi Türk lirası. OHAL uzatıldıkça, OHAL'i kalıcı kılmayı teklif eden bu anayasa değişikliği tartışıldıkça cebimiz eriyor, Türk lirası değer kaybediyor."

Böke, seçmenleri sandıklara sahip çıkmaya çağırarak, "Biz üzerimize düşeni yapacağız, siz de yapın, o sandıklardan ayrılmayın lütfen. Sizin hakkınız kullandığınız oyun sayıldığını da tespit etmektir. Onun için sandığa gidin, birini daha sandığa götürün ve vicdanıyla oy verecek özgürlüğü hissetmesini sağlayın." ifadesini kullandı.

"Gelin FETÖ'nün siyasi ayağını araştıralım"

Veli Ağbaba ise "Ergenekon" ile "Balyoz" davalarına değinerek, "15 Temmuz darbe girişimi olmuşsa 250 tane şehit varsa bunun sorumlusu burada bulunan insanlar değil. Bunun sorumlusu o gün birlikte, ittifakla hem ordudaki hem yargıdaki hem bürokrasideki vatanına milletine bayrağına bağlı insanların cezaevine atılmasıdır." dedi.

FETÖ'nün siyasi ayağının olmadığının iktidar partisince söylendiğini ifade eden Ağbaba, "FETÖ her yerde var, bürokraside var, valide var, savcıda var hukukta var. Onları atayan kim, hükümet. FETÖ'nün siyasette olmaması mümkün mü. Bir kez daha hodri meydan diyoruz. Samimiyseniz, o 250 şehidin anısına saygı duyuyorsanız gelin bu darbenin gerçekleşmesinin en büyük sebebi olan örgütün siyasi ayağını araştıralım." şeklinde konuştu.

Ağbaba, halk oylamasında neden "hayır" diyeceklerini anlatarak, "Meclisin bütün yetkileri kırılıyor, bütün yetkileri alınıyor. Artık halk milletvekili seçecek ama bakan seçemeyecek. Bakanlar artık milletvekili olamayacak. Meclisin bir anlamı kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Selin Sayek Böke İlhan Cihaner Veli Ağbaba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title