Haberler

CHP'den İstifa Eden İhsan Özkes'ten Partisine Zehir Zemberek Sözler

Güncelleme:

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Adaylık sürecinde çok zorluklar yaşadığını belirten Özkes, partinin sorunlarını anlattığı 7 sayfalık raporu gazetecilere dağıttı. Partideki üyelerin ve yöneticilerin iktidar umudu kalmadığına dikkat çeken Özkes, "Kararı ani ve öfke ile almadım. Yaşadıklarım çekilir gibi değildi." dedi. Özkes, "Maalesef, mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım." diye konuştu.

Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınayarak başlayan İhsan Özkes, 2010 yılından bu yana CHP Parti Meclisi üyesi olduğunu, son kurultayda Parti Meclisi'ne en yüksek oyu alarak seçildiğini, 24 ve 25. dönemlerde de milletvekilliğine hak kazandığını anlattı.

"KARARI ANİ VE ÖFKE İLE ALMADIM"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP'lilere teşekkür eden Özkes, "İki gün önce mensubu olduğum CHP'den istifa ettim. Elbette bu istifa kararı ani ve öfke ile alınmış bir karar değildir. Ben bu açıklamayı yapmaya güle oynaya gelmedim. Ayrılışıma çok üzülen CHP'lilerin olduğunu biliyorum." diye konuştu.

CHP'yi kimi CHP'lilerden daha fazla kucakladığını ve savunduğunu ifade eden Özkes, her günün hakkını vermeye çalıştığını, Türkiye'nin her yerinde pek çok kişinin özellikle de CHP'lilerin teveccühüne mazhar olduğunu belirtti.

Bu süreçte rahatsız olduğu parti politikalarını, yönetimdeki olumsuzlukları, vicdanen rahat edemediği her konuyu Kılıçdaroğlu'na ilettiğini aktaran Özkes, doğru bildiği konuları iletmede hiçbir güçlük çekmediğini, bu nedenle de Kılıçdaroğlu'na tekrar teşekkür ettiğini bildirdi.

"YAŞADIKLARIM ÇEKİLİR GİBİ DEĞİLDİ"

Partisi içinde sorun olmamaya, aksine sorunların çözümüne katkı vermeye çalıştığını vurgulayan Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç de istekli olmadığım halde Genel Başkan'ın talimatıyla atandığım Üsküdar Belediye Başkan adaylığım esnasında yaşadıklarım çekilir gibi değildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde de yine Sayın Genel Başkan'ın talimatıyla bir broşür hazırladım. Bu konuda da çok ciddi sorunlar yaşadım. Üsküdar Belediye Başkan adaylığım ile başlayan bu sorunları 9 Haziran'da Sayın Genel Başkan'a ilettim. Partinin büyümesine engel olan, az olsun bizim olsun anlayışı, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizlik gibi konularda bir şeyleri daha net görme fırsatı buldum."

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Özkes, şu görüşleri paylaştı:

"Maalesef, mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım. Heyecan duyulmayan, içe dönük mücadele ile yetinilen, dağınık ve herkesin ayrı telden çaldığı, kimi kişisel çıkarların parti ve ülke çıkarlarının önüne geçebildiği bir ortamı solumaktan ve her geçen gün iktidar umutlarının azaldığını görmekten fevkalade rahatsızlık duyuyordum ki rahatsız olduğum bu hususlarda eleştiri ve önerilerimi de Sayın Genel Başkan'a her fırsatta arz ediyordum."

"BENİM SORUNUM CHP'NİN SIRTINDAN GEÇİNENLERLE"

Kendisinin milyonlarca CHP'li ile hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Özkes, "Benim sorunum, CHP'nin sırtından geçinenlerle olmuştur. Benim sorunum seçimlerde bile seçimler için çalışmayıp seçim sonrası olası kongre ve kurultay hesapları için çalışanlarladır. Ve bunlara kucak açan yöneticilerledir. CHP'nin önündeki en büyük engel de işte bu gidişattır." dedi.

Özkes, parti yönetiminde kronik sorunları olanların ülke yönetimine talip olma yolunda güven sorunu yaşamalarından daha doğal bir şey olamayacağını da savundu.

20 Temmuz Pazartesi günü Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile kendi seçim bölgesindeki sorunlar, partinin vizyon, politika ve güven sorunları ile son günlerde basında yer alan bölgesindeki CHP'li belediyelere dair iddialarla ilgili yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme yaptığını aktaran Özkes, 21 Temmuz Salı günü de CHP'den istifa ettiğini belirtti.

"GEREKİRSE AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

"Kendi seçim bölgemle ilgili sorunları ayrıntılarını yazılı olarak sizlerle paylaşacağım ancak beni istifaya götüren diğer nedenlere, gerekçelerine bugün girmeyeceğim. Gerekirse açıklamalarda bulunacağım." ifadesini kullanan Özkes, soruları da yanıtlamadı.

İhsan Özkes, seçim bölgesinde Üsküdar Belediye Başkan adaylığı döneminde ve sonrasında yaşadığı sıkıntılara ilişkin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunduğu 7 sayfalık raporu da gazetecilere dağıttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İhsan Özkes Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (17)

Zalimin düşmanı:

eğer sen mhp''yi düşünüyorsan chp''nin şero''su kadar bile değerin olmaz!

13
18
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

CHP İÇİNDE BİR GRUP VAR PARTİ BAŞARISIZ OLSUN DA KURULTAYA GÖTÜRÜP GENEL BAŞKANI İNDİRELİM YİNE ESKİ GÜNLERE DÖNELİM İSTİYORLAR.

19
12
yanıtYanıtla
Olum:

Daha meclis acilmadi niyetin belliymis senin

8
15
yanıtYanıtla
60 anka:

gerçekleri geç olsada anladığın için tşk

12
5
yanıtYanıtla
FENERDAŞMobil-IOS:

Adamsan,attan inip eşeğe bilmezsin.

10
5
yanıtYanıtla
sezen:

Bi analiz yapasak 1- Madem o kadar sorunlu insan vardi neden CHP den aday oldun? 2- Kim bu bahsettigin CHPliler isim ver herkes de bilsin vede KK neden bunlari partiden atmadi? 3- Madem CHPlisin o zaman mucadele etmen gerek hoca efendi. Biraz sorun yasayan vekiller istifa ederse o vakit partilerde vekil de kalmaz. Sana neden oy verdik ki? Bizi temsil et diye. Fakat sen kolay ve belki de PARAyi sectin gibi !!!

3
11
yanıtYanıtla
can:

adam haklı bir chp li olarak şu baykal ve sav dan beri dvm eden az olsun benm olsun 60 arkadaşım seçilelim kalanı önemli değil makam mevki sevdaları bu partinin en büyük sorunu ve bu adamlar menfaat düşündükleri gibi hiç de çalışmazlar sonrada chp nin adı halk a inmiyora çıkar

9
2
yanıtYanıtla
ergül simşek:

HDP ''ye geç geç bari de bir işe yara.

0
11
yanıtYanıtla
Excuse!!!Mobil-IOS:

Adam doğru söylemiş. Kutluyorum:) Darısı bu partiye oy verenlere

8
1
yanıtYanıtla
BUYUR BURDAN YAK:

Sen Chp seçmenin oyları ile milletvekili ol sonra istifa et, normal bişey değil . Sorunun varsa parti içinde çöz. Akp nin ekmeğine yağ sürme. . .

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title