Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, şiddet ve istismarın Türkiye'nin her tarafında olağan duruma geldiğini ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, şiddet ve istismarın Türkiye'nin her tarafında olağan duruma geldiğini ileri sürdü.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin her yerinden, her gün istismar haberlerinin geldiğini, şu an adliyedeki davaların çoğunu çocuk istismar davalarının oluşturduğunu söyledi.

Okulda, sokakta, oyun parklarında, hayatın her alanında çocuk tacizi haberleriyle karşılaştıklarını belirten Tüm, bu haberlere şaşırmayacak kadar alıştıklarını anlattı.

Tüm, muhalefet olarak bir taraftan istismarın bitmesi için mücadele ettiklerini, diğer taraftan da AK Parti'nin çocuk evlilikleri meşrulaştıran yasalarına karşı çıktıklarını vurguladı.

Türkiye'de özellikle son 5 yılda eğitim sisteminde ciddi sıkıntılar yaşandığını savunan Tüm, Milli Eğitim Bakanlığının 2012'den 2016'ya kadar 1 protokol, 2016'da 18 prokotol, 2017'de ise 41 protokol imzaladığını, bunların hepsinin dini cemaat, tarikat, cemiyet ve kuruluşlarla olduğunu iddia etti.

Tüm, ülkede eğitimin tarikatlar eliyle idare edildiğini, okullarda karma eğitimin kaldırılmasının konuşulduğunu, okullarda, yurtlarda, kurslarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet vakalarının her geçen gün arttığını öne sürdü.

Ankara Mamak'ta 2 Şubat'ta 14 yaşındaki bir kız çocuğuna uyuşturucu verilerek tecavüz edildiğini ifade eden Tüm, kızın annesinin durumu polise anlattığını söyledi. Tüm, polisin anneye "Bu olaydan bir şey çıkmaz" yanıtını verdiğini, savcının ise kıza sözlü şiddet uyguladığını, "Kızını yurda yerleştirelim, akıllansın, senin kızın yolluymuş." ifadelerini kullandığını ileri sürdü.

Tüm, şiddet ve istismarın Türkiye'nin her tarafında olağan duruma geldiğini ifade ederek, "Adalet ve İçişleri bakanlıklarına çağrı yapıyorum; aileyi ve mağdur çocuğu azarlayan bu polisler ve savcıyla ilgili gerekeni yapın. Cinsel istismarı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, emniyet ve adliyede insanları bu şekilde aşağılayan, mağduriyeti yok sayan, sözlü şiddetle mağduru bir kez daha yaralayan bu kişileri devletten atın. Bu olayların yaşanmasını istemiyorsanız ceza ve yaptırımları arttırın." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Tüm Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title