Haberler

Cezayir'de Ölen İşçinin Ailesi Tepkili

Ordu’dan çalışmak için gittiği Cezayir’de yüksekten düşerek hayatını kaybeden inşaat işçisi Muammer Mert’in ailesi, Mert’in öldüğünün kendilerine geç haber verildiğini belirterek, durumdan inşaat firmasını sorumlu tutuyor.

Ordu'dan çalışmak için gittiği Cezayir'de yüksekten düşerek hayatını kaybeden inşaat işçisi Muammer Mert'in ailesi, Mert'in öldüğünün kendilerine geç haber verildiğini belirterek, durumdan inşaat firmasını sorumlu tutuyor.

Ordu merkez Fevziçakmak Mahallesi'nde ikamet eden 34 yaşındaki Muammer Mert, 6 ay önce inşaat işçisi olarak Cezayir'e gitti. 10 gün önce 4 metre yükseklikten düşerek Cezayir'de bir hastaneye kaldırılan evli ve 2 çocuk babası Mert, 4 gün önce hayatını kaybetti. Mert ailesi durumdan inşaat firmasını sorumlu tutarak, başkalarının canının yanmaması için Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım istedi.

Talihsiz işçinin eşi Sebile Mert ve annesi Emine Mert üzüntüden konuşamazken, baba Ahmet Mert, "Oğlum 23 Kasım'da Cezayir'e gitti. Onları oraya diğer çalışanlarla birlikte turist olarak götürmüşler. Bir insan turist olarak çalıştırılır mı? Turist olarak gittiği için hiçbir güvencesi ve sağlık güvenliği yok. Bu şekilde oğlum orada kaza geçiriyor ve şirket tarafından bize verilen hiçbir bilgi yok" dedi.

"ÖLDÜĞÜNÜ KONSOLOSLUKTAN ÖĞRENDİM"

Mert'in kız kardeşi Hatice Önat ise "Bu 5 aydır olan bir işlem, 4 yıl önce gittiğinde bir problem olmamıştı. Bu şirketin çok kötü olduğunu maalesef iş işten geçtikten sonra öğrendik. Öldüğünü bile ben konsolosluğu aradığımda 'iki gün önce Muammer Mert diye biri öldü' diye öğrendim. Böyle bir şey olur mu? Öğrendiğimizden beri gelecek deniyor ama gelmiyor, 3 gün geçti. Hastanede yattığında kendine gelmiş, kendini ifade etmiş. Hastanede ve iş yerinde yüzde yüz hata ve sorumsuzluk vardı. İnsan bir güvenlik olmadan çalışılır mı? İş bitmeden çıkamazsınız denmiş. Ağabeyim her gün arardı, aramadı. Askeriyede dediler, 'güvenlik için telefonlarını aldıklarını' söylediler. 'Askeriyenin işi bir haftada bitecek ve ağabeyiniz gelecek' dendi. Biz de ağabeyim gelecek diye inandık bu şekilde yaşadık, maalesef hüsranla bitti. Ağabeyim hastalandığında en az birinin arayıp haber vermeleri gerekirdi. Bize hasta olduğu söylense belki de bu durum yaşanmayacaktı. Bize bilgi verilebilirdi. Hastaneye yatırıldığında bile haber verilmedi. Babamın kalp rahatsızlığı olduğu için haber verilmediği söyleniyor. Orada otopsi yapılmış, şu an sonucun ne olduğu bile yok. Şirket hala aramadı. İlk olarak konsolosluğu arayarak yardım almaya çalıştım ama alamadım. Başı dönüp düştüğü söyleniyor ama net bir bilgi yok. Herkes birbiriyle anlaşmalı. Cumhurbaşkanlığına sesleniyorum lütfen yardımcı olun. Biz bugüne kadar hep sizin yanınızdaydık, sizler de şimdi bizim arkamızda olun. Başka canlar yanmasın" diye konuştu.

Cenazenin bugün akşam saatlerinde İstanbul'a, oradan da uçakla Samsun'a getirileceği öğrenildi. Biri 3, diğeri 7 yaşında iki kız çocuğu babası olan Muammer Mert, yarın Ünye Merkez Büyük Camii'nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzköy Mahallesi'nde toprağa verilecek. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Mert Cezayir Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (2)

sevin poyraz:

inşallah biran önce cezalarını cekerler acısı biraz olsun hafifler

1
5
yanıtYanıtla
sevin poyraz:

inşallah cezalarını biran önce çekerler. . . . . .

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title