Haberler

Çetinsaya, Seta Dc'nin Yıllık Konferansında Konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detay- Başbakanlık Başmüşaviri Gökhan Çetinsaya'nın konuşması- Detay Başbakanlık Başmüşaviri Çetinsaya Washington'da- Çetinsaya, SETA DC'nin 5'inci yıllık konferansında konuştu: - "Suriye krizinin başından itibaren 14 binden fazla kişiye giriş yasağı koyduk, bin 300'ü aşkın yabancı savaşçıyı sınır dışı ettik. Yabancı savaşçılarla mücadelede elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" Başbakanlık Başmüşaviri Gökhan Çetinsaya, Türkiye'nin 14 binden fazla kişiye giriş yasağı koyduğunu ve bin 300'ü aşkın yabancı savaşçıyı sınır dışı ettiğini belirterek, "Yabancı savaşçılarla mücadelede elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detay- Başbakanlık Başmüşaviri Gökhan Çetinsaya'nın konuşması- Detay Başbakanlık Başmüşaviri Çetinsaya Washington'da- Çetinsaya, SETA DC'nin 5'inci yıllık konferansında konuştu: - "Suriye krizinin başından itibaren 14 binden fazla kişiye giriş yasağı koyduk, bin 300'ü aşkın yabancı savaşçıyı sınır dışı ettik. Yabancı savaşçılarla mücadelede elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" Başbakanlık Başmüşaviri Gökhan Çetinsaya, Türkiye'nin 14 binden fazla kişiye giriş yasağı koyduğunu ve bin 300'ü aşkın yabancı savaşçıyı sınır dışı ettiğini belirterek, "Yabancı savaşçılarla mücadelede elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.Çetinyasa, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi'nin (SETA DC) 5'inci yıllık konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yabancı savaşçıların akışını önlemeye yönelik mücadelesine değindi.Yabancı savaşçıların sadece geldikleri ülkeler için değil aynı zamanda transit ülkeler için de bir tehdit oluşturduğuna işaret eden Çetinsaya, bu noktada ülkeler arasında daha iyi bir işbirliğine ve daha zamanlı bilgi ve istihbarat paylaşımının gerekliliğini dile getirdi.Çetinsaya, bu kişilerin daha ülkelerinden çıkmadan fark edilip durdurulması gerektiğini, bunda başarısız olunması halinde ise bu kişileri Türkiye'ye girdikleri noktada durdurmanın öncelikleri olduğunu anlattı."Bunu gerçekleştirebilmemiz için de kaynak ülkelerden tam ve sağlıklı bilgiyi hızlı bir şekilde elde etmemiz gerekiyor" diyen Çetinsaya, Türkiye olarak yabancı savaşçıların Türkiye'ye ulaşmasını önleme ve onların Suriye'ye erişimini engellenme şeklinde iki noktada çaba gösterdiklerini anlattı.Türkiye'nin bu noktada transit ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Çetinsaya, "Suriye krizinin başından itibaren 14 binden fazla kişiye giriş yasağı koyduk. Ayrıca 2011 ile 2015 yılları arasında bin 300'ü aşkın yabancı savaşçıyı sınır dışı ettik. Yabancı savaşçılarla mücadelede elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Çetinsaya Washington Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title