Haberler

Çerkezköy'deki "Kötü Kokunun" Nedeni Bulundu

Çerkezköy ilçesinde 11 gündür hissedilen kötü kokunun, kimyasal fabrika atığının kanalizasyona dökülmesinden kaynaklandığı belirlendi.

Çerkezköy ilçesinde 11 gündür hissedilen kötü kokunun, kimyasal fabrika atığının kanalizasyona dökülmesinden kaynaklandığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede 4 Şubat'tan bu yana etkili olan kötü kokunun nedeni ile ilgili yaptıkları çalışma sonucunda, Çerkezköy Organiz Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikadan çıkan kimyasal atığın vidanjörle Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde kanalizasyona boşalttığını tespit etti.

Konuyla ilgili Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa ile incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Albayrak, "4 Şubat gününden itibaren koku olayını Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekipleri araştırdı. Bütün tedbirleri aldık. Kanalizasyonlar incelendi. Olay şimdi adli araştırma safhasında olduğu için net bir şekilde bir şey söylememiz doğru olmaz. Bunu kanalizasyona salanlar ortaya çıkacaktır. Gerçekten çok üzüldüm. Çerkezköy'e yapılan büyük bir yanlış, yazık" dedi.

Yüceer de kokunun nedeninin tespiti için 11 gündür çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Rögar aracılığı ile kimyasal bir atık atıldığını biliyorduk, kimin yaptığını da polisimiz aracılığı ile tespit etmiş olduk. 4 Şubat gecesi, iki tankerin Beyazsu sokak üzerindeki rögar kapağını açarak bir atık attığı tespit edildi. Şu an soruşturma aşaması devam ediyor. Bu bir hainliktir. Vatandaşın sağlığı ile oynamak ciddi anlamda bir suçtur. Kar ve maliyet hesabı ile bu atığı buraya atan firma cezasız kalmayacak. TESKİ ilk günden bugüne kadar hiç kimseyi cevapsız bırakmadı. Şimdi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Şehit Dinçer Ersoy İlkokulundaki öğrencileri FETÖ'den kalan dershane binasına taşınabileceği gündemde ve hazırlıklar yapılıyor."

Başa da kokunun yaşandığı okul bölgesindeki altyapı kolektör hattının TESKİ tarafından yenileneceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Albayrak Şafak Başa Çerkezköy Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title