Haberler

Cemaat Soruşturmasını Yürüten Savcı Yargıtay'ın Yeni Üyesi Oldu

Güncelleme:

Yargıtay'ın 144 yeni üyesi arasında Cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel ile 'böcek' iddianamesini hazırlayan Savcı Durak Çetin de var.

HSYK, yargı paketinin yasalaşmasının ardından Yargıtay'ın 144, Danıştay'ın 33 üyesini belirledi. Yeni üyeler arasında dikkat çeken iki isim var. Cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel ile 'böcek' iddianamesini hazırlayan Savcı Durak Çetin Yargıtay'ın yeni üyeleri arasında.

YARGITAY'A 144, DANIŞTAY'A 33 YENİ ÜYE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen düzenlemeyle Yargıtay'a seçilen 144, Danıştay'a seçilen 33 üyenin ismini açıkladı. Danıştay'ın geri kalan 5 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

YENİ ÜYELER ARASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER:

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek Yargıtay üyeliğine seçildi. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın kurucularından olan Şimşek, 2013 yılında Ankara Başsavcılığına atanmıştı.

CEMAAT SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN SAVCI YARGITAY ÜYESİ

Gülen Cemaati ve TİB soruşturmalarını yürüten Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma bürosunda çalışan Savcı Hakan Yüksel'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

BÖCEK İDDİANAMESİNİ DÜZENLEYEN SAVCI YARGITAY ÜYESİ

Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemde ofisinde ve evinde bulunan 'böcek' tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmada polisler hakkında iddianameyi düzenleyen savcı Durak Çetin Yargıtay üyeliğine seçildi.

DENİZ FENERİ'NDE ŞÜPHELİLERİ SERBEST BIRAKAN SAVCI DA SEÇİLDİ

Özel yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla Anayasal Suçlar soruşturma bürosunun başında görevlendirilen Savcı Vali Dalgalı'da Yargıtay üyeliğine seçildi. Dalgalı, Deniz Feneri soruşturmasını yürütmüş ve dosyadaki şüphelilerin serbest kalmasını sağlamıştı.

KOZMİK ODA SAVCISI YARGITAY ÜYESİ

Paris Cinayetleri soruşturması, Kozmik Oda soruşturması gibi önemli soruşturmaları yürüten savcı Sadık Bayındır'da Yargıtay üyeliğine seçildi.

DİNK SORUŞTURMASINI SÜRDÜREN SAVCI DA YARGITAY ÜYESİ OLDU

Dink soruşturmasını sürdüren Savcı Yusuf Hakkı Doğan da Yargıtay üyesi oldu. Eski terör ve örgütlü suçlardan sorumlu Başsavcıvekili Oktay Erdoğan da Yargıtay'a üye olarak atandı.

Oktay Erdoğan, İstanbul Adalet Sarayı'nda eski Ergenekon ve Balyoz savcılarının görevden alınmasından sonra Fikret Seçen'in yerine terör ve örgütlü suçlardan sorumlu başsavcıvekili olmuştu. Erdoğan, yolsuzluk soruşturmalarının ardından Bakırköy'de görevlendirilmişti.

YARGIDA BİRLİKTEN 5 İSİM

HSYK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformu adına çalışan savcı Abbas Özden, Hakim Gülsüm Mısır, Hakim Hayri Keskin'de Yargıtay üyeliğine seçilen isimlerden. Yine yargıda Birlik Platformu için çalışan Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Cafer Ergen ve Türkiye Adalet Akademisi hakimi Hasan Odabaşı Danıştay üyeliğine seçildi.

Dönemin Ankara özel yetkili başsavcıvekilliği görevini yürüten Murat Esen Yargıtay üyeliğine seçilen isimler arasında.

AOÇ İÇİN KARŞIT OY KULLANAN HAKİM YARGITAY ÜYESİ OLDU

Anakara 11. İdare Mahkemesi Başkanı Eyüp Kaya Danıştay üyeliğine seçildi. Kaya yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Sit alanına geri dönüştürülmesi için açılan davada karşıt oy kullanmıştı. Mahkemenin 2 üyesinin görüşüne katılmayan Kaya, 7 hektarlık alanda insanlık tarihi, savaş tarihi ile milli tarih açısından, milli mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük ve önemli olayların cereyan ettiğine ilişkin bir bulgunun olmadığının anlaşıldığını belirtti.

Kaya, AOÇ'nin tarihi SİT özelliği bulunmadığı anlaşılan bu kısmı hakkında SİT şerhinin kaldırılması yönündeki kararın yürürlükteki mevzuat göz önüne alındığında hukuka aykırı olmadığını savunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Oktay Erdoğan Yargıtay Danıştay Cemaat Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

ay yildiz kizi:

Fettulahin paraleli gidiyor, yerine Recep''in paraleli geliyor. . . Hukuk Devleti mi yoksa Muz Devleti mi siz karar verin.

33
8
yanıtYanıtla
gariban Mobil-ANDROID:

Erdoğan'ın hayalindeki yeni Türkiye. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

32
2
yanıtYanıtla
Hak EttilermobilWeb@haberler.com:

Hak etti adamar. Siyasi olmayan yargının siyasilerden talimat almayan savcıları olarak çok çalıştılar.

28
3
yanıtYanıtla
Avrupa:

Pes ya, pes artik

26
1
yanıtYanıtla
bilo:

Deniz Feneri ne bakan savci da mi seçildi? Aman Allah im? Olamaz? Bunlar savci değil (cete). . . ondan sonra bunlardan adalet bekle? Deniz Feneri hepten mi kapandi? Yani o paralar kimin cebinde eridi?

20
4
yanıtYanıtla
SerhatMobil-ANDROID:

Savcılara ödül vermişler resmen

22
2
yanıtYanıtla
sevim sevim:

yalayan ve hükümetin dediği yapan şahıslar sicili bozuk taraf tutan lar seçilmiş şaşırdık mı ???

21
3
yanıtYanıtla
hamdı yakar:

hiç şaşırmadım normaldir ama bu da geçer yahu deyıp ızleyıp gorecegız

19
2
yanıtYanıtla
Hakan cebecimobilWeb@haberler.com:

Yazık oldu ülkeye.

7
1
yanıtYanıtla
mustafa:

bunlarda yargıyı ele geçirme oyunları. uyanın ey halkım bu yolun sonu diktatörlük. firaunluk. zulüm. zalimlik. şeytanın bile aklı gelmez. bunlar daha beter. . . . .

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title