Haberler

Cem Yılmaz 'İğne' İle Galada

Cem Yılmaz Hasta Haliyle "Çalgı Çengi" Filminin Galasına Katıldı.

- " YÖNETMENİ YOLDA GÖRSEM TANIMAM"

* Rahatsız olduğu halde galaya geldiğini beliten ünlü komedyen "Hani iğne ile oynuyor derler ya, işte öyle" diye konuştu.

* Gazetecilerin yönetmeni daha önceden tanıyor muydunuz? sorusuna Cem Yılmaz " Selçuk'u yolda görsem tanımam" diyerek cevap vermesi salonda kahkahalara neden oldu.

"Çalgı Çengi" filminin Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da (TİM) yapılan galasına Cem Yılmaz da katıldı. Belinden rahatsız olduğu öğrenilen Yılmaz, filmin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti. Gazetecilerin yönetmeni daha önceden tanıyor muydunuz? sorusuna Cem Yılmaz " Selçuk'u yolda görsem tanımam" diyerek cevap vermesi salonda kahkahalara neden oldu. Başrollerini Murat Cemcir, Ahmet Kural, Erdal Tosun ve Tuna Orhan'nın paylaştığı, yönetmenliğini ise Selçuk Aydemir'in üstlendiği film, 18 Şubat'ta vizyona girecek.

Başrollerini Murat Cemcir, Ahmet Kural, Erdal Tosun ve Tuna Orhan'nın paylaştığı, yönetmenliğini ise Selçuk Aydemir'in üstlendiği Çalgı Çengi filminin galası Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da (TİM) yapıldı. Prafilms yapımcılığında CMYLMZ Fikir Sanat ve Fida Film'in katkılarıyla gerçekleştirilen filmin galasına Cem Yılmaz da katıldı. Belinden rahatsız olduğu ve iğneyle ayakta durabildği öğrenilen Yılmaz, "Selçuk'un sinema filmi olarak ilk filmi ama daha önce birçok çalışması vardı. Filmi, çekmiş, bitirmiş, paketlemiş. Bize gösterince ben çok heyecanlandım. İlk yaptığımız film, "Herşey Çok Güzel Olacak"ın tatları vardı içinde. Sadece seyirciyle buluşmasında yardımcı olmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

"MANEVİ YÖNÜ DAHA KUVVETLİ OLAN MADDİ BİR DURUM"

Filmi hem oyunculuk olarak, hem de anlatılan hikayenin samimiyeti açısından beğendiğini belirten Yılmaz, "Ahmet ile Murat'a olan hayranlığımdan işin içine girdim. Manevi yönü daha kuvvetli olan maddi bir durum var ortada. Yardım kısmı manevi elbette. Ama ticari olarak filmin dağıtımında, post prodüksiyonunda destek olduk" dedi. Yılmaz, "Daha önce tanışıklık var mıydı" sorusuna "Hayır, yolda görsem tanımam" diye espri yaparak yanıt verdi.

" 'BEĞENMEDİM' DERSE HAYATINIZIN GERİ KALANI FARKLI OLUR"

Cem Yılmaz'ın kendilerine verdiği destekten ötürü gurur duyduğunu ifade eden Yönetmen Selçuk Aydemir de, "Mizahta Türkiye'nin en önemli ismine filminizi izletiyorsunuz ve filminiz komedi. Haliyle, "Beğenmedim" derse hayatınızın geri kalanı farklı olur" diye konuştu.

FİLMİN KONUSU

Salih ve Gürkan, düğün, kına gecesi gibi organizasyonlarda müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyze oğludur. Sıraaltı bir organizatörün kendilerine pasladığı virane işlerle ekmek kazanmaya çalışmaktadırlar. Teyze oğulları, her zaman olduğu gibi Bağcılar-Güneşli hattında bir yerlerde ve muhtemelen yer altındaki bir düğün salonuna doğru yola çıkarlar. Gittikleri yerde kendilerini karşılayan düğün sahibi, hazırlanmaları için kendilerini evin kömürlüğüne bırakır. Teyze oğulları bu "kulis"ten pek memnun olmasalar da performansları için hazırlanmaya başlarlar. Aynı saatlerde, iki karanlık tip, kaçırdıkları banka güvenlik görevlisini gözden uzak bir yerde sorgulamak üzere izbe mahalle köşesinde bulabildikleri en kuytu mekan olan kömürlüğe getirmişlerdir. Güvenlik görevlisinin dengesiz mafya elemanına diklenmesi sonucu öldürülmesi, Salih Ve Gürkan'ın müzisyenlik hayatını kaydırır. Teyze oğulları artık cesedi sahiplenmekle, kendi cesetlerini teslim etmek arasında bir seçim yapmak durumundadırlar. Mafya, Salih ve Gürkan'dan vurdukları adamın cesedini sabaha kadar ortadan kaldırmalarını isteyince, teyze oğulları en akıllıca davranışın cesedi sırtlayıp eve götürmek olduğuna karar verirler. Evlerinde bir cesetle birlikte yaşamaya başlayan teyze oğullarının bu misafirperverliği, cesedin kapalı kaldığı yerde fena halde sıkılması ile kısa sürecektir.

Çalgı Çengi 18 Şubat tarihinde vizyona girecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sinema

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title