Haberler

Çelik: Bu Ülkenin Kaynaklarını, Doğru Yönettik

Güncelleme:

Bakan Çelik, partisinin Seyhan ilçesi İbo Osman Caddesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına katılarak vatandaşlara ve partililere hitap etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu ülkenin kaynaklarını, imkanlarını doğru yönettik. Tek parti istikrarı sayesinde bu ülkeyi düzgün bir şekilde yönettik ve bu ülkenin kendi imkanları, bırakın bugün IMF'den borç almayı, Türkiye Cumhuriyeti bugün 81 ülkeye yardım eder hale gelmiştir" dedi.

Bakan Çelik, partisinin Seyhan ilçesi İbo Osman Caddesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına katılarak vatandaşlara ve partililere hitap etti.

AK Parti belediyelerinin ve hükümetinin başarısının ortada olduğunu ifade eden Çelik, merkezi hükümetin Adana'ya diğer illere verdiği destekten çok daha fazlasını aktardığını söyledi.

Çelik, illerin ve ilçelerin gelişmesi için büyükşehir belediyesinin, iktidarın vizyonuyla uyumlu olması gerektiğini vurgulayarak, "Maalesef 30 yıldır Büyükşehir Belediyesi'ne hakim olan zihniyet, Adana'da bir soygun düzeni meydana getirdi. O soygun düzeninin temsilcisi olanların bugün kimlere destek verdiklerini görüyorsunuz. 30 yıldır Adana'nın geri gitmesinden, kötü yönetilmesinden sorumlu olanlar, 30 yıldır sizin kaynaklarınızı, alın terinizi, emeğinizi Büyükşehir Belediyesi'nde değerlendirmek yerine bunları heba edenler kimlere destek veriyor görüyorsunuz" diye konuştu.

Geçmişte Türkiye'de, IMF'nin 100-200 milyon doları serbest bıraktığında piyasaların rahatladığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Çünkü o kadar çok borç vardı ki, Türkiye öylesine küçük krizlerle, öyle büyük türbülanslara giriyordu ki, bugün Türkiye için küçük olan o miktarlar o zaman piyasaları rahatlatıyordu ama artık buna ihtiyaç kalmadı. Türkiye IMF'ye olan borcunu ödedi. Bunu 11 yıl içinde ödedi. Peki neyle ödedi? Petrol bulmadık, doğalgaz bulmadık, herhangi bir ülkeyi sömürmedik. Bu ülkenin kaynaklarının, sizin alın terinizin, emeğinizin kıymetini bildik. Bu ülkenin kaynaklarını, imkanlarını doğru yönettik. Tek parti istikrarı sayesinde bu ülkeyi düzgün bir şekilde yönettik ve bu ülkenin kendi imkanları, bırakın bugün IMF'den borç almayı, Türkiye Cumhuriyeti bugün 81 ülkeye yardım eder hale gelmiştir."

Vatandaşların Nevruz'unu da kutlayan Çelik, "Nevruz, Anadolu kültüründe yeni gün demek, yeni bir baharın başlangıcı demek, Türkler, Kürtler, Anadolu'da yaşayan herkesin bayramı demek. İnşallah bugünkü Nevruz, 30 Mart'ta da Seyhan'ımızın ve Adana'mızın Nevruz'u olacak" ifadelerini kullandı.

Çelik, Seyhan Belediye Başkanı ve AK Parti Seyhan Belediye Başkan adayı Azim Öztürk ve öteki ilgililer, konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti.

Bakan Çelik, daha sonra Vali Yolu'ndaki bir taksi durağını ziyaret etti.
 

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Ömer Çelik Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title