Haberler

Çaycuma da Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 74. Yılı Kutlandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Eğitim Sen Zonguldak Şubesi tarafından Köy Enstitülerinin 74. kuruluş yıldönümü yemekli ve müzikli bir programla kutlandı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Eğitim Sen Zonguldak Şubesi tarafından Köy Enstitülerinin 74. kuruluş yıldönümü yemekli ve müzikli bir programla kutlandı.

Düzenlenen geceye; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, Eğitim-Sen Zonguldak Şube eski Başkanlarından Nuri Genç, Karikatürist Ayhan Kiraz, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Makine Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eyriboyun, ADD Çaycuma Başkanı Şeref Köktürk, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin ve İl Genel Meclis üyesi İsmail Korkmaz, Zonguldak, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey, Bartın ve Safranbolu'dan Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler ve emekli öğretmenler katıldı. Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol'un açılış konuşmasıyla başlayan gecede Tarık Akan'ın yönetmenliğini yaptığı "Köy Enstitüleri: Bir Meçhul Öğretmen" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi. Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz gecede yaptığı konuşmada Eğitim-Sen'in Köy Enstitüleri'nin ilerici, demokrat ve aydınlanmacı geleneğine sahip çıktığını dile getirerek, "Köy Enstitüleri ve sizler olmasaydınız TÖS olmazdı, TÖB-DER olmazdı ve bugün Eğitim-Sen olmazdı. Sizler olmasaydınız biz olmazdık. Anadolu'nun aydınlanmasında tutuşturduğunuz meşaleyi bizler tüm karanlıklar aydınlanıncaya kadar devam ettireceğiz" dedi.

1944 Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü'nün ilk mezunlarından Mahir Tekin ile Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarından Cahit Kaya, Cemal Ünal, Ali Nuri Güntekin ve Hidayet Yılmaz yaptıkları konuşmalarda Köy Enstitülerini anlattılar. Karabük'ten katılan Niyazi Kebelioğlu'nun şiirler okuduğu gece; Suat Ünal, Aşık Yanari ve Ozan Alver'in söylediği türkülerle devam etti. Programa CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk katılmazken düzenlenen etkinliğie telgraf gönderdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

M.Akifecelebi74@mynet.com:

Aslında çok güzel bir sistem.Ama malesef öğrenciler ve açılan okullar yanlışlara kurban edildi.Yeniden milli değerlerimize ters düşmemek kaydıyle rehabilite edilerek açılabilinir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title