Haberler

Çavuşoğlu: "Ezilen Arakanlı Masum İnsanlar Oldu"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kofi Annan'ın raporu yayınlamasının ardından şiddet olaylarının başladığını dile getirerek, "Bunların tesadüf olduğunu zannetmiyoruz, sistematik ve planlı olduğunu düşünüyoruz. Burada oynanan oyunlar var. Ama ezilen burada Arakanlı mazlum kardeşlerimiz, masum insanlar oldu" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bled Stratejik Forumu ile Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısına katılmak üzere Slovenya'da bulunuyor. Bakan Çavuşoğlu, Slovenya'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, New York'ta hükümet liderleri ya da Dışişleri Bakanlarının katılımıyla bir toplantı yapılması yönünde çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Myanmar'a ilişkin yayınladığı rapora değinen Çavuşoğlu, "Bu rapor yayınlandıktan sonra şiddet olayı başladı, daha sonra da saldırılar başladı. Bunların tesadüf olduğunu zannetmiyoruz, sistematik ve planlı olduğunu düşünüyoruz. Burada oynanan oyunlar var. Ama ezilen burada Arakanlı mazlum kardeşlerimiz, masum insanlar oldu" dedi.

"Bu sözüm Müslüman ülkeler için de geçerli"

Bugün Endonezya Dışişleri Bakanının Myanmar'da olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Myanmar lideri ile görüşeceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Biz de temaslarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah Kalıcı bir çözüm buluruz. Kalıcı bir çözüm olmazsa yarın yine başka bir sebepte zulüm olabilir. Tüm dünya daha duyarlı olması lazım. Almanya İnsan haklarından bahsediyor, sürekli ders vermeye çalışıyor. Dünkü televizyon programında Arakanlıların zulmü ile bir şey söylediler mi? Ben duymadım. Niye sesinizi yükseltemiyorsunuz? Çünkü buradaki Müslümanların yaşadığı zulmü gündeme getirseler oy kaybedeceklerinden korkuyorlar. Bu çok acı bir tablo. Madem insan haklarına bu kadar duyarlısınız, neredesiniz? Bu sözüm aynı şekilde Müslüman ülkeler için de geçerli. Birbirinize karşı çok zalimce saldıracağınıza buradaki mazlumların haklarını aramak için birleşelim., birlikte çözelim. Müslümanların yalnız olmadığını tüm dünyaya gösterelim. Bu konuda çabalarımız devam edecek" diye konuştu.

"İslam İşbirliği Teşkilatı ile ortak çalışmalar yapıyoruz"

Çavuşoğlu, hem Astana'daki hem de New York'taki etkinliklerimizi, toplantılarımızı İslam İşbirliği Teşkilatı ile yaptıklarını kaydederek, "Temaslarımızı sürekli koordine ediyoruz. Genel Sekreter de Myanmar yöneticilerine bir mektup yazdı. Önümüzdeki süreçte İslam İşbirliği Teşkilatı ile Zirve başkanlığını yürütüyoruz. Ama sadece orada başkan olduğumuz için değil vicdanımız sızladığı için ve çözüm bulabilmek için çaba sarf ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı ile ortak çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız" şeklinde konuştu. - LYUBLYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Kofi Annan Myanmar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title