Haberler

Çatlı Ailesinden, İyi Partili Yusuf Deniz Hakkında Suç Duyurusu

Çatlı ailesi, bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Abdullah Çatlı için “Uyuşturucu taciri, mafya lideri” gibi benzetmeler sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan İyi Parti Bursa İl Yöneticisi Yusuf Deniz hakkında kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Çatlı ailesi, bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Abdullah Çatlı için "Uyuşturucu taciri, mafya lideri" gibi benzetmeler sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan İyi Parti Bursa İl Yöneticisi Yusuf Deniz hakkında kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı'nın vekili Av. Yasin Beşir Vural, "kişinin manevi hatırasına hakaret, hakaret ve iftira" attığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Başsavcılığa verilen şikayet dilekçesinde Abdullah Çatlı'nın ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile ilgili İyi Parti Bursa İl yöneticisi Yusuf Deniz hakkında Başsavcılığa verilen şikayet dilekçesinde şöyle denildi:

"Müvekkilin rahmetli babası Abdullah Çatlı hakkında hakaret ve iftira içerikli paylaşım yaparak kişinin manevi hatırasına hakaret suçunu işleyen şüpheli hakkında aşağıda açıklanan gerekçelerle kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz.

1-Müvekkilin babası olan Abdullah Çatlı, Ülkücü kimliği ile bilinen ve hayatını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ideallerinin gerçekleşmesine adamış şerefli bir Türk evladıdır. Bu şerefli Türk evladına, sosyal medya hesabı üzerinden, "Uyuşturucu taciri, mafya lideri" vb. benzetmeler yaparak hakaret eden ve iftira atan şüpheli, müteveffanın Türk Milleti nazarındaki değerini etkilemek kastıyla üzerine atılı suçu işlemiştir.

2- Türk Ceza Kanunu'nun 130. maddesinde, "Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilat ederek hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri oranında artırılır" hükmü ile ifade edildiği üzere sosyal medya üzerinden alenen hakaret ve iftira suçlarını işleyerek müvekkilin manevi hatırasına saygısızlık yapan şüphelinin cezalandırılması amacıyla kamu davası açılmasını talep ediyoruz". - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Abdullah Çatlı Sosyal Medya İYİ Parti 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title