Haberler

Canlı Yayın Baskıncılarının Cezası Onandı

Adana'da yerel yayın yapan Akdeniz Televizyonu'nda canlı yayını basıp gazeteci Zeki Kızılkaya'yı stüdyoda döven 3 kişi hakkında 2 ile 3 yıl arasında verilen hapis cezası kararı, Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi'nce onandı.

Akdeniz Televizyonu'nda yayınlanan 'Mertçe Söyleşi' adlı programı sunan Yüksel Mert'in 14 Nisan 2007'de konuğu olan yerel Çukurova Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Kızılkaya, o dönem Ak Parti'li ilçe belediyelerindeki ihale usulsüzlükleri iddiasını gündeme getirdi. Program sırasında Zeki Kızılkaya, usulsüz ihale alanlar arasında müteahhit 43 yaşındaki Selçuk Çabuk'un da bulunduğunu öne sürdü. Kızılkaya'nın konuşmalarını televizyondan izleyen Çabuk, 38 yaşındaki boksör arkadaşı Osman Coşgun ve aynı yaştaki oto yıkamacı Serhat Sağır ile birlikte, Akdeniz Televizyonu'nun stüdyosunu bastı. Çabuk ve iki arkadaşı, canlı yayında televizyonu izleyenlerin ve stüdyodaki kameralar önünde gazeteci Zeki Kızılkaya'nın üzerine saldırıp, tekme ve yumruklarla dövdü. Boksör Coşgun'un vurduğu darbeler başına geldiği için beyin travması geçiren Kızılkaya, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken 3 saldırgan da yakalanarak tutuklandı.

15 GÜN TUTUKLU KALDILAR

Canlı yayın baskıncıları hakkında, Adana 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Geceleyin cebir veya tehdit kullanmak suretiyle işyeri dokunulmazlığını ihlal, kasten yaralama, mala zarar vermek' suçlarından dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı'nın 9'ar yıl hapis cezası istediği 3 saldırgan 30 Mayıs 2007'de ara kararla tahliye edildi.

ONAMA KARARI ÇIKTI

Yargılamayı bitiren hakim, o dönem televizyonun sahibi Abdullah Doğru'nun şikayetinden vazgeçmesi üzerine sanıklara yönelik 'televizyon kanalının eşyalarına zarar verme' suçundan davayı düşürdü. Sanık Serhat Sağır'ın 'kasten yaralama' suçundan beraatine karar veren hakim, 'işyeri dokunulmazlığını birden çok kişiyle gece bozma' suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Selçuk Çabuk ve Osman Coşgun'a da işyeri dokunulmazlığını ihlalden aynı cezayı veren hakim, Zeki Kızılkaya'yı kasten yaralama suçundan da her iki sanığa 1 yıl 15'er gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanık avukatlarının itirazı üzerine temyiz edilen dosya Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi'nce onandı. Bunun üzerine sanıklardan Selçuk Çabuk, yakalanarak cezaevine gönderildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılkaya Yargıtay Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title