Haberler

Çankırı'da Cumhuriyetin 94. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Çankırı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı.

Çankırı'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı.

Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kutlama programına Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve eşi, Garnizon Komutanı Piyade Albay Oğuz Çiçek ve eşi, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, emniyet teşkilatı mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Oğuz Çiçek ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Hamdi Bilge Aktaş yaptı. Vali Aktaş yaptığı konuşmada, "Bugün, tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış şanlı milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla tüm varlığını ortaya koyarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği Milli Mücadelemizin varış noktası olan, Cumhuriyetimizin 94. yılma kavuşmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.29 Ekim 1923'te, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti yüzlerce yıllık devlet geleneğimizin bir sonucudur. Devletimiz, 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek sadece kendi vatandaşlarımızın değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 94. yılı, devletimize ve aziz milletimize kutlu olsun" dedi.

Vali Aktaş'ın konuşmasının ardından Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Demirci "15 Yılı Karşılarken", Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Metehan Akgüç ise "Bugün" adlı şiiri seslendirdi. Çankırı Ahi Yaran Meclisi Oğuz Boyları Yaşatma Derneği de yaran gösterisi yaptı.

Son olarak, 23 Ekim 2017 Pazartesi günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan "Cumhuriyet Kupası" isimli mesafe yarışmalarında dereceye giren öğrenciler protokol tarafından ödüllendirildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bilge Aktaş 29 Ekim Çankırı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title