Haberler

Çanakkaleliler Sandık Başında

Çanakkaleliler, 1 Kasım Genel Seçimleri için sandığın yolunu tuttu.

Çanakkaleliler, 1 Kasım Genel Seçimleri için sandığın yolunu tuttu.

Kent genelinde 1459 sandıkta toplam 388 bin 546 seçmenin oy kullanacağı Çanakkale'de, saat 08.00'den itibaren vatandaşlar sandığın yolunu tuttu. Erken saatlere rağmen oy kullanma oranının yüksek olması dikkat çekti. Ancak sandıkların başında herhangi bir kuyruk oluşmadı. Yürüme engelli 25 yaşındaki Metin Kavak, koltuk değnekleriyle geldiği İbrahim Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu'nda oyunu üçüncü kattaki 1016 nolu sandıkta kullandı. Kavak'ın üçüncü kata çıkarken zorlandığı görüldü.

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, oyunu saat 10.00'da, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 1102 nolu sandıkta kullandı. Başkan Gökhan oy kullanmaya eşi Hale Gökhan ile birlikte geldi.

Çanakkaleli 87 yaşındaki İsmigül Mutlu da sabah saatlerinde Şinasi ve Figen Bayraktar Orta Okulu'nda oyunu kullandı. Çıkışta, gazetecilerin, 'Oyunuzu kime attınız?' sorusu üzerine İsmigül Mutlu, önce "E verdim birine" dedi. Ancak ardından "Oyumu Ahmet Tayyipoğlu'na verdim. Ülkemiz için Allah hayırlısını versin" diye konuştu.

'BU BİR DAYATMA SEÇİM'

Çanakkale'nin CHP'li Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Muharrem Erkek de oyunu saat 11.30'da Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki 1245 nolu sandıkta kullandı. Erkek, "Bir seçmen olarak öncelikle görevimizi yerine getirdik. Oyumuzu kullandık. Kısa bir zaman önce 7 Haziran'da yine bir seçmen olarak görevimizi yerine getirmiştik. Ne yazık ki 7 Haziran'dan sonra sandıklarda milli irade tecelli ettiği halde onun gereği yapılamamıştı. Birileri hükümetin kurulmasını istemedi. İstememekle kalınmadı, müdahale edilerek hükümetin kurulması engellendi. Bugün yeniden bir seçim yaşıyoruz. Aslında bu bir dayatma seçim. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 7 Haziran'dan önce olduğu gibi, 1 Kasım'dan da önce de milli iradeye duyduğumuz saygı gereği önce CHP demedik. Önce Türkiye diyerek çalışmalarımızı yürüttük" diye konuştu.

TURAN, GİDER VE ÖZ OYUNU MEMLEKETLERİNDE KULLANDI

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, oyunu İbrahim Bodur Anadolu lisesinde kullandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili 1'inci sıra adayı Av. Bülent Turan oyunu Lapseki'de, 2'nci sıra Milletvekili adayı Ayhan Gider Biga'da, CHP Çanakkale 2'nci sıra Milletvekili adayı Bülent Öz Çan'da, MHP Çanakkale 1'inci sıra Milletvekili adayı Kürşat Tuna da oyunu Çanakkale'de Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi'nde kullandı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İbrahim Şinasi Çanakkale Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title