Haberler

Çanakkale Heyeti Çin Fuarına Damga Vurdu

Çin'in Şangay şehrinde Türkiye'nin onur konuğu olduğu Uluslar arası Gıda Fuarı'na katılan Çanakkale heyeti, büyük ilgi gördü.

Çin'in Şangay şehrinde Türkiye'nin onur konuğu olduğu Uluslar arası Gıda Fuarı'na katılan Çanakkale heyeti, büyük ilgi gördü. İzlenimlerin çok olumlu olduğunu söyleyen Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Çin bizim için mutlaka olunması gereken bir pazardır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Çanakkale Valiliği, oda, borsa, işadamı ve siyasetçilerden oluşan 110 kişilik kafile ile Şangay kentindeki SIAL Çin Uluslar arası Gıda Fuarı'na çıkarma yaptı. Fuara, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Çanakkale İl Kültür Müdürü Şinasi Haznedar, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Başkanı Hikmet Sezen, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, Hamdibey Belediye Başkanı Cahit Yıldırım ile işadamları ve işkadınları katıldı.

Şangay kentinde Türkiye'nin onur konuğu olduğu SIAL Çin Uluslar arası Gıda Fuarında 96 metrekarelik Çanakkale standı kuruldu. Çanakkale'nin yöresel lezzetleri başta zeytinyağı olmak üzere bölgede yetişen sebze meyve ve tahıl ürünleri, tatlı, şekerleme ve lokumlar, değişik kurutulmuş sebze ve meyveler sergilendi. Çanakkale'nin turizm değerleri ise dağıtılan broşür ve kitapçıklar ile tanıtıldı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna fuarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Cumhuriyetin 100'üncü yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için Çin pazarının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Tuna, "Biz Cumhuriyetin 100'üncü yılında 500 milyar dolar ihracat seviyelerine ulaşmak istiyorsak Çin bizim için mutlaka olunması gereken bir pazardır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Güngör Azim Tuna Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title