Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Merhum öğretim üyesi Prof. Dr. Turhan için anma töreni

Merhum öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Turhan için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) anma töreni yapıldı.

Kalp krizi nedeniyle 7 Eylül'de vefat eden Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Turhan için Ziraat Fakültesi Amfisi'nde gerçekleştirilen programa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Gülendam ve Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Turhan'ın ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

Uğur, törende yaptığı konuşmada, Turhan'ın ani ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Yaklaşık 52 gün önce hocamızı kaybettik. Çok ani bir kayıp oldu. Allah bize böyle acılar bir daha göstermesin. Doğru bildiğini insanları kırmadan, üzmeden yapabilen nadir insanlardan biriydi. Mekanı Cennet olsun" dedi.

Tören, Turhan'ın hayat hikayesinin okunmasının ardından çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin duygularını paylaşmasıyla sona erdi.

ÇOMÜ Biyoloji Bölümü öğrencileri, botanik gezisine katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bitki Yetiştirme Teknikleri dersini alan 4'üncü sınıf öğrencileri, ders sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ersin Karabacak ile İstanbul'daki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette öğrenciler botanik bahçesi hakkında bilgilendirildi, bahçe ayrıntılı olarak gezdirildi ve bitki üretim teknikleriyle ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Doğanın tanıtılması ve korunmasına yönelik çalışmalar yapan büyük bir kurumu görme imkanı bulan öğrenciler, olumlu izlenimlerle geziyi tamamladı.

Gezinin ardından Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin kurucusu Ali Nihat Gökyiğit ve Prof. Dr. Adil Güner'e ulaştırılmak üzere ÇOMÜ anı hediyesi, Burçin Çıngay'a verildi.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği sertifika töreni

Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği sertifika töreni yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde açılan ve 104 saat süren kursa katılan 46 üreticinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Akkuş, kursun amacının, aromatik ve tıbbi bitkiler konusunda üretim yapmak isteyen çiftçilere bu tip bitkilerin yetiştiriciliği, gübrelemesi, sulanması, zirai mücadele ve hasatıyla ilgili tekniğine uygun eğitim verilip, kaliteli ve birim alandan yüksek verim alınması olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından üreticilere sertifikaları teslim edildi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Nihat Gökyiğit Uğur Güzel Kelkit Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title