Haberler

Çanakkale 3 Kadın Cinsel İstismar ve Tecavüz Olaylarına Dikkat Çekmek İçin Yürüyor Hd

3 kadın cinsel istismar ve tecavüz olaylarına dikkat çekmek için yürüyorÇANAKKALE'den Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz, Türkiye'de yaşanan çocuk tecavüzleri, cinsel istismarlar, kadına şiddet, hayvan tecavüzleri ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Ankara'ya yürümek için yola çıktı.

3 kadın cinsel istismar ve tecavüz olaylarına dikkat çekmek için yürüyor

ÇANAKKALE'den Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz, Türkiye'de yaşanan çocuk tecavüzleri, cinsel istismarlar, kadına şiddet, hayvan tecavüzleri ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Ankara'ya yürümek için yola çıktı.

Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe Köyünden evli ve 1 çocuk annesi Dilek Taş(46), Biga ilçesinden 3 çocuk annesi Hülya Kurt(43) ve evli ve 3 çocuk annesi Kocaeli'den Nursel Karagöz(46), bugün saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek son zamanlarda artan çocuk tecavüzleri, cinsel istismarlar, kadına şiddet, hayvan tecavüzlerine ve doğa katliamlarına dur demek amacıyla Ankara'ya yürümek üzere yola çıktı. Yola çıkmadan önce Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenleyen 3 kadına, Çanakkale Belediye başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ve çok sayıda kadın katılarak destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Dilek Taş, sistematik şekilde artan çocuk, kadın, hayvan ve doğa tecavüzleri her vicdanlı insanlar gibi kendilerini de derinden yaraladığını söyledi. Bu duruma bir çok insanın isyan ettiğini belirten Dilek Taş, şöyle konuştu Ancak, çoğunlukla maalesef tepkilerini sosyal medya üzerinden sanal dünyada vermekte. Yada bu konulardaki haberleri gördüğünde içim kaldırmıyor diyerek televizyon kanalını yada gazeteyi bir taraf etmekte. Bir anne, bir kadın, bir insan olarak özellikle çocuklara yapılan insanlık dışı davranışları içime sindirmem yada tepkimi sanal medya üzerinden göstermem mümkün değildi. Çanakkale'den Ankara'ya kadar yürüyüp, bu konuda toplayacağımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisine vermeye karar verdim. üç anne, üç kadın, üç insan olarak çıktığımız yola hiç bir siyasi partinin gölgesi düşsün istemiyoruz. Bu sivil bir harekettir. Biliyoruz ki, anneliğin, kadınlığın, acının rengi, dili, ırkı, dini ve siyaseti olamaz. Acı ortaktır. Tepkilerimizi içeren dilekçemizle birlikte toplayacağımız imzaları vermek için gerçelşetirieceğiz 750 kilometrelik yolculuğun, 40 gün sürmesini planlıyoruz. Lapseki Biga, Karacabey, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı güzergahlarından araç kullanmadan Ankara'ya ulaşacağız. Bir insan vücudu en fazla 45 del acıya dayanabilir. Fakat, bir kadın doğum yaparken, 57 del kadar acı çeker. Bu aynı anda 20 kemiğinizin kırıldığına eş değerdir. Bizler kadınlar olarak bu acıya katlanmışız. ve sonunda çok güzel bir mutlulukla ödüllendirilmişiz. Şimdi çocuklarımız için, hayvanlar için, doğa için hep beraber yürüyeceğiz.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanındaki grup, 'Susma haykır, tecavüze hayır' ve 'kadın, yaşam, özgürlük' sloganları atarak, Çanakkale'den yola çıkan ve Ankara'ya doğru yürüyen Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz'ü kent çıkışına kadar eşlik etti. Hazırladıkları 9 maddelik dilekçe ile yola çıkan Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz, 40 gün boyunca yolda toplayacakları imzaları Ankara'da TBMM'ye teslim edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hülya Kurt Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title