Haberler

Cami Yararına Gözleme Yaparak Sattılar

Geçtiğimiz aylarda kısmen hizmete açılan, ancak inşaat çalışmaları devam eden Bilecik’in en büyük camisini eksiklerinin tamamlanması için mahallede oturan kadınlar seferber oldu.

Geçtiğimiz aylarda kısmen hizmete açılan, ancak inşaat çalışmaları devam eden Bilecik'in en büyük camisini eksiklerinin tamamlanması için mahallede oturan kadınlar seferber oldu.

Bilecik merkez Hürriyet Mahallesinde ihtişamlı görünümü ile Bilecik'in sembolü haline gelen ve uzun yıllardan beri inşaatı devam eden Kayı Boyu Camii'nin dış mekanındaki eksiklerinin tamamlanması için mahallede oturan bayanlar ellerini taşın altına koyarak caminin altından bulunan boş alanda hazırlıkları gözlemeleri cemaate satarak kutsal mekana katkıda bulundular. Yaptıkları bin 500'e yakın gözlemeyi namaz çıkışları cemaate satan kadınlar gelirlerinin Kayı Boyu Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı aynı zamanda Hürriyet Mahallesi Muhtarı olan Ehliman Bozkurt'a teslim ettiler.

"ŞUANDA DA CAMİMİZDE EKSİK YERLERİ VAR"

Mahalleli kadınlar adına konuşan Ayşe Can, Kayı Boyu Camii'nin Osmanlı'nın geçmişini canlandırmak, tekrardan Kayı Boyu ruhunu tüm dünyaya aynı şekilde tanıtabilmek amacıyla yapıldığını belirtti. Can, "Şuanda da camimizde eksik yerleri var. Onlara destek çıkmak amacıyla böyle bir kermes düzenleniyor. Gerçekten muhteşem bir eser oldu. Ablalarımız da yardımı ile gözleme açıyorlar sabahın erken saatlerinden beri. Burada çalışan ablalarımızın hepsi caminin bulunduğu Hürriyet Mahallesi'nde bulunan ablalarımız. 1000'i gecik gözleme açıldı sabahtan beri. Osmanlı ruhunu ve dayanışmayı, birlik beraberliği tekrar yaşatmak için göstermek için hareket ediyorlar. Gerçekten onlarla gurur duyuyorum. Böyle etkinlikler devam edecek. Yine aynı şekilde kermesler olacak. Bir tane alacağı yerde 5 tane alanlar var. Bir tanesinin parasını ödeyeceği yerde 5 tane ücret ödeyenler var" dedi.

"SABAHTAN BERİ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

Bu yapılan etkinliğin mimarı olan Emine Kurnaz ise, sabahtan beri bin 500-2 bin arası gözleme yaptıklarını belirterek, "Sabahtan beri canla başla çalışıyoruz. Amacımız Hürriyet Mahallesi Kayı Boyu Camii'ne katkıda bulunmak. Cemaatimizden Allah razı olsun. Gayemiz bu caminin bitmesi, gayretimiz hep bunu için" dedi.

"CAMİNİN BİTMESİ İÇİN 2 MİLYON 100 BİN LİRA LAZIM"

Kayı Boyu Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Hürriyet Mahallesi Muhtarı olan Ehliman Bozkurt ise, kadınların sabahtan beri yerlerinden hiç kalkmadan hala yufka açtıklarını ifade etti. Bozkurt, "Allah razı olsun kadınlarımız, mahalle sakinlerimiz camimiz için kermes düzenlediler. Bütün şeyleri kendileri topladılar ne lazımsa hepsini. Sabahtan beri hiç kalkmadan hala yufka açıyorlar. Bizim için büyük bir yardım oldu. Hem de kaynaşma oldu. Mahalle sakinlerinden Allah razı olsun. Cami çok büyük olduğundan dolayı Bilecik' te büyük para hiç alamıyoruz, sadece bu şekilde ufak paralarla 5 lira 20 lira gibi. Caminin uzaması Bilecik'e bir yük. Geçen hafta 10 milyon Bayındırlıktan geçiş keşif bedeli istedik. Yüzde 80' i yapılmış yüzde 20' si 2 milyon 100 bin lira ödenek çıkardılar. Bitmesi için. Caminin yapımının ağır gitmesi ondan" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Ayşe Can Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title