Haberler

Tosya'da Köylü Can Alan Kazada Yolu Ulaşıma Kapattı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Hüseyin Şanlı adlı kişi, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Tosya ilçesine bağlı Suluca köyünde yatsı namazından çıkan kişi, D-100 karayolundan geçmek isterken otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti.

Kazaya tepki gösteren ve alt geçidin tamamlanmasını isteyen köylüler, yolu trafiğe kapattı.

Edinilen bilgiye göre, Suluca köyü camisinde yatsı namazını kıldıktan sonra, yolun karşı kısmındaki kahvehaneye gitmek için D-100 karayolunu geçmek isteyen Hüseyin Şanlı'ya (62), İstanbul yönünden gelen Fatih Telli yönetimindeki 37 KK 224 plakalı otomobil çarptı.

Olay yerinde hayatını kaybeden Şanlı'nın cenazesi, Tosya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazanın ardından, köylüler, yolu trafiğe kapatarak olaya tepki gösterdi.

Köy Muhtarı Recep Kırbaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayolunun köyün ortasından geçtiğini, kazalarda çok sayıda köy sakinini kaybettiklerini ifade etti.

Kazanın olduğu yerde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nün kavşak ve alt geçit projelerinin bulunduğunu bildiren Kırbaç, "Daha önce 7-8 kişi burada hayatını kaybetti, kaza sonucu yaralananlar oldu. En sonun da birisinin daha ölmesi bekleniyordu, bu da oldu. Belki bundan sonra yaparlar. Alt geçit yarım bekliyor, kavşak yapılmadı, daha ne söyleyelim" diye konuştu.

Köylüler daha sonra eylemlerine son vererek yolu trafiğe açtı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Şanlı İstanbul Suluca Tosya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title