Haberler

Çamaşır Makinesinde Deterjan Kullanımı

ilandır
Güncelleme:

Deterjan kullanımı ilk defa çamaşır makinesi kullanacaklar için önemli bir konudur ve tüm ayrıntıları ile bilinmelidir. Özellikle yeni evliler ve yakın zamanda kendi evine çıkanlar için bu bilgiler daha da büyük önem taşır.

Toz veya ın nereye konacağı, ne kadar konacağı ve nasıl işe yarayacağı ile ilgili bir takım bilgiler çamaşır makinesi kullanıcıları tarafından sıklıkla merak edilir.

Deterjan Çekmecesi

Çamaşır makinelerinde bulunan sıvı deterjan çekmecesi toplamda 3 bölmeden oluşur. Bu bölmelerin ilki, ön yıkama içindir. Diğer iki tanesi ise ana yıkama ve yumuşatıcı gözü olarak ayrılır. Sıvı deterjan ihtiyaca göre bu bölmelerin içinden bir ya da ikisine doldurulur.

Kullanılacak Deterjan Türü

Çamaşır makinesinde kullanılacak olan deterjanın türü belirlenirken, kumaşın cinsi ve rengi büyük önem taşır. Beyaz çamaşırlar farklı, renkli çamaşırlar farklı deterjanlar ile yıkanır. Buna ek olarak, yıkanacak olan çamaşırların kumaşı hassas ya da yünlü ise özel bir deterjana ihtiyaç olabilir. Kısacası daha iyi bir temizlik için, tüm çamaşırlara aynı deterjanı kullanmaktansa çamaşıra göre deterjan seçimi yapmak daha doğrudur.

Deterjan Miktarı

Kullanılacak olan deterjan miktarı ihtiyaca ve koşullara göre belirlenmelidir. Karar verilirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar yıkanacak olan çamaşırın miktarı ve çamaşırlardaki kirin yoğunluğudur. Örneğin çamaşır az ise, deterjan da az kullanılır. Bir diğer önemli nokta ise yıkama işlemine geçmeden deterjan paketindeki uyarıların mutlaka okunmasıdır.

Sıvı deterjan kullanacaklar için deterjanın ikinci bölmede bulunması önemlidir. Kullanıcılar sıvı deterjanı bu bölmeye, yani sıvı deterjan için tasarlanmış olan göze koymalıdır. Eğer deterjanın kendi akışkanlığı kaybolmuş ya da belli bir miktar azalmış ise, üzerine az bir miktar su ilave edilebilir. Bu şekilde deterjanın yeniden akışkan olması sağlanır.

Sıvı Deterjan Kabı Yoksa…

Her çamaşır makinesinde sıvı deterjan gözü olmayabilir. Bu tip durumlarda farklı çözümler üretilebilir. Eğer ki kullanılan makinede bu tür bir bölme ya da göz bulunmuyor ise, sıvı deterjan ana yıkama gözüne koyulabilir. Fakat dikkat; ana yıkama gözüne sıvı deterjan konulurken makinenin su alma zamanına denk getirilmesi çok önemlidir. Önermediğimiz bir yöntem ise sıvı deterjanın ön yıkama gözüne koyulmasıdır. Çünkü geç başlatma fonksiyonu devreye alındığında oluşabilir.

Özetle, çamaşır yıkama işleminin önemli bir kısmını deterjan kullanımı oluşturur. Çamaşırların makineden temizlenmiş ve kalitesi bozulmamış halde çıkması için deterjan miktarı doğru şekilde ayarlanmalı ve kullanımı doğru şekilde yapılmalıdır. Bunlar belirlenirken, yıkanan çamaşır miktarının yanı sıra kir ve su durumu da önemlidir. Elbette ki deterjan seçiminde kumaş türü ile beraber makinenin yetkinlikleri ve farklı deterjan gözlerinin bulunurluğu da önemlidir. Ancak hangi şartta olursa olsun doğru deterjan seçimi ve seçilen deterjanın uygun kullanımı, en iyi sonuçları yakalamanızı sağlayacaktır.

Hangi çamaşırın nasıl yıkanacağı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Omo'nun hazırladığı Çamaşır Okulu'nda yer alan sayfasına göz atabilirsiniz.

Advertorial Haberler Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title