Haberler

Cahit Zarifoğlu, İsminin Verildiği Okulda Anıldı

7 Haziran 1987’de vefat eden çağdaş Türk şiirinin öncü şairlerinden ve çocuk kitabı yazarı Cahit Zarifoğlu, vefatının 30’uncu yıl dönümünde, Üsküdar Küplüce’de adının verildiği okulda anıldı.

7 Haziran 1987'de vefat eden çağdaş Türk şiirinin öncü şairlerinden ve çocuk kitabı yazarı Cahit Zarifoğlu, vefatının 30'uncu yıl dönümünde, Üsküdar Küplüce'de adının verildiği okulda anıldı. Öğrenciler, Zarifoğlu'nun kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu.

Yedi Güzel Adam'dan biri olan Cahit Zarifoğlu, vefatının 30'uncu yıl dönümünde ailesi, Çocuk Vakfı, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anıldı. Türk şiirinin öncü isimlerinden Zarifoğlu'nu anma merasimi, Üsküdar Küplüce'de adının verildiği ilkokulda, ardından kabrinin bulunduğu Küplüce Mezarlığı'nda gerçekleşti. Anma programına; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, dostları Mustafa Ruhi Şirin ve Asım Gültekin ve Zarifoğlu ailesinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı. Usta şairin okula isminin verildiği törende Zarifoğlu'nun şiirleri okunurken hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi.

"30 yıl önce millet olarak çok önemli bir değerimizi kaybettik"

Zarifoğlu'nu rahmetle anan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bundan 30 yıl önce millet olarak çok önemli bir değerimizi kaybettik. Kendisi hiç büyümeden çok genç yaşta hatta eserlerine bakarsak çocuk yaşta göç etti. Bir insan, düşünün ki kırklı yıllarda hayata veda ediyor ve böyle eserler bırakabiliyor. Zaten toplum olarak bir medeniyet inşa edecekseniz Cahit Zarifoğlu gibi şairleriniz, düşünürleriniz, yazarlarınız, edebiyatçılarınız olmak zorundadır" dedi.

"Bu isimden sonra bu okulumuz için yeni bir milat başlamıştır"

Okul için yeni bir dönemin başladığını ifade eden Başkan Türkmen, "Mütevazi bir tören, mütevazi bir okul ama bundan sonraki dönemde bu okulda okuyan öğrencilerimiz de bu okulda gören yapan hocalarımız da artık Cahit Zarifoğlu ismi ve anlayışını çok özel, çok anlamlı, çok iyi hazırlanarak hem çocuklara hem topluma aktarmak durumundadırlar.Bu okulumuz yüz yıllık bir çınar. Bu isimden sonra bu okulumuz için yeni bir milat, yeni bir dönem başlamıştır. Yüce Cahit Zarifoğlu ismi, bu okulu bundan sonraki süreçte önemli bir tarihidir.Ne mutlu burada okuyan çocuklarımıza, burada çocuklarını okutan ailelerimize, burada görev yapan hocalarımıza" dedi.

"Böyle bir okula babamın isminin verilmesi her anlamda çok iyi oldu"

Programda merhum şairin oğlu Ahmet Zarifoğlu aileyi temsilen yaptığı konuşmada, "30 sene geçmiş vefatından itibaren. Hakikaten zaman çok çabuk geçiyor. Vefat ettiğinde ben 6 buçuk, 7 yaşlarındaydım. Buradaki öğrencilerin yaşındaydım. O kadar hatırlıyorum babamı.Herkesin emeğine sağlık. Okulun 1908 yılında açıldığını yeni öğrendim. O da beni çok mutlu etti. Böyle bir okula babamın isminin verilmesi her anlamda çok iyi oldu. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Cahit Zarifoğlu adına düzenlenen şiir ve futbol yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, okuldan Küplüce Mezarlığı'na yüründükten sonra Cahit Zarifoğlu'nun kabri başında Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Usta şairi kabri başında dualarla anan çocuklar, Kur'an-ı Kerim okudu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Üsküdar Belediyesi Cahit Zarifoğlu Hilmi Türkmen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title