Haberler

Caferiler, Esenyurt'ta Birlik ve Beraberlik Mesajları Verdi

Esenyurt'ta birkaç gün önce kundaklanan Muhammediye Camii'nin ardından Hz. İmam Hasan’ın doğumunu kutlayan Caferiler, birlik beraberlik mesajları verdi.

Esenyurt'ta birkaç gün önce kundaklanan Muhammediye Camii'nin ardından Hz. İmam Hasan'ın doğumunu kutlayan Caferiler, birlik beraberlik mesajları verdi. Türkiye Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Bu topluluk çoğunluğunu Caferilerin oluşturduğu ancak Alevi dedelerimiz de buradalar, ilçe müftümüz de hep beraber buradayız. Bu beraber olmanın açıkça ispatıdır" dedi.

Son Peygamber Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın ilk torunu Hz. İmam Hasan'ın doğumu, Esenyurt İmam Hasan Camii bahçesinde verilen iftar yemeği ve törenle kutlandı. Esenyurt Belediyesi ve İmam Hasan Camii Derneği tarafından verilen iftar yemeğine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Türkiye Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Müftüsü Mehmet Müftüoğlu, Zeynel Abidin Saadeti ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneksel olarak her Ramazan bu etkinliği yaptıklarını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu, "Peygamber efendimizin torunu Hz. Hasan efendimizin Ramazan ayında doğması münasebetiyle biz her Ramazan geleneksel olarak bu kutlamayı yapıyoruz. Burada Sünnilerin, Alevilerin ve Caferilerin kaynaşmasını görebiliyoruz. Dört gün önce Muhammediye Camii'ni kundakladılar ama bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Bunları provokasyon olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye Caferi Alimler Birliği Başkanı Karabulut ise, "Bu topluluk çoğunluğunu Caferilerin oluşturduğu ancak Alevi dedelerimiz de buradalar, ilçe müftümüz hep beraber buradayız. Bu beraber olmanın açıkça ispatıdır. Bizim ülkemizde en son akla gelen olay cami yakmadır. Bu ülkede yaşayan herkes dini mabetlere saygılıdır. Bu dış mihrakların bir oyunudur. Bu olayı kınıyoruz lanetliyoruz. Bu işi ne Alevi ne de Sünni yapar, bunu yapan satılmış insanlardır. Ortadoğu'yu kana bulayan ayak seslerin burada olmamasını istiyoruz ve temennimiz bu yöndedir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt'ta Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii geceleyin kundaklanmış, kısa bir süre önce tehdit edildiklerini iddia eden Muhammediye Camii imamı Hamza Aydın, "10 gün önce biri geldi ve bizle tartıştı. Siz taşa, toprağa tapıyorsunuz. Bu taşlarınızı yıkacağız, yok edeceğiz şeklinde bizi tehdit etti" ifadelerini kullanmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Belediyesi Hasan Karabulut Necmi Kadıoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title