Haberler

Çadır Kentte Diş Polikliniği Hizmete Girdi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Sahra Hastanesinde diş polikliniği hizmete girdi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Sahra Hastanesinde diş polikliniği hizmete girdi.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde bulunan Suriyeli mültecilerin diş sorununu çözmek amacıyla sahra hastanesine diş polikliniği açıldı. Diş polikliniği aşılış törenine Akçakale Kaymakam Eyüp Fırat, Akçakale Devlet Hastanesi baştabibi Yılmaz Gerger, baştabip yardımcısı Emre Beyazgül, çadır kent kamp koordinatörü Ahmet Alptekin, kamp müdürü Hüseyin Ortaç, Kamp müdür yardımcısı Bekir Engül, Hasan Öztürk, Tuğay Çelik ve birim sorumluları katıldı.

Bir buçuk yıldır Suriyeli misafirlerimizin insani taleplerini karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Kaymakam Eyüp Fırat, diş polikliniği açılış töreninde kısa bir açıklama yaptı. Fırat, "Yaklaşık bir buçuk yıldır Suriyeli kardeşlerimizi misafir etmekteyiz. Çadır kentimiz kurulduğundan beri, özellikle hastanemiz bir fiil çalışmaktaydı. Diş problemi de hastanemizin kuruluşuyla beraber sevklerini alıp, Akçakale devlet hastanemize, hem de Şanlıurfa'ya sevklerini yapıyoruz. Günlük 700 yüz,800 yüz sevk yapıyoruz. Bizim bir buçuk yıldır tüm uğraşılarımız, bir diş polikliniği açıp bu sevk zincirini kırmak idi. Allaha şükür bunu başardık. Ben emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Diş polikliniği hizmete girmesi ile birlikte diş sorunu ile gelen Suriyeli mülteci hastalar muayene olamaya başladı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Şah Eyüp Fırat Şanlıurfa Akçakale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title