Haberler

Caddeye ismini veren ve hastalara şifa olan 'tek mezar' görenleri şaşırtıyor

Güncelleme:

Sivas'taki Tekmezar Caddesi'nin ismini aldığı tek başına duran mezar, görenlerin dikkatini çekiyor. Kimsesiz bir dergah üyesinin yattığı düşünülen mezarın boş mu yoksa dolu mu olduğu bilinmezken, bir mahalle sakini tek mezarın 100 yıldan fazla süredir sıtmaya iyi geldiğini ve hastaların şifa bulduğunu söyledi.

Kent merkezi Çayyurt Mahallesi'nde Tekmezar Caddesi'nde bulunan "Tekmezar" isimsiz olmasıyla merak konusu olurken görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Rivayete göre geçmişte tek mezarın bulunduğu alana yakın bir yerde Mevlana Mesnevi Dergahı'nda hizmet eden kimsesiz biri hayatını kaybetti.

Caddeye ismini veren tek mezar esrarını koruyor

İÇİ BOŞ MU DOLU MU BİLİNMİYOR

Caddeye de adını veren ve cadde ortasında tek bulunan mezar görenlerin dikkatini çekse de mezarın içi kimisi için boş kimisi için ise dolu biliniyor. Mahalle muhtarı Necip Köse mezara bilenlerin şifa veya dilek amaçlı değil dua etmek amacıyla ziyaret ettiğini dile getirirken, mahallede yaşayan bir kadın ise bu mezara sıtma hastalarının gelerek şifa aradığını söyledi.

Caddeye ismini veren tek mezar esrarını koruyor

"TEK OLDUĞU İÇİN DİKKAT ÇEKİYOR"

Çayyurt Mahallesi Muhtarı Necip Köse, mezarın tek olması dikkat çektiğini ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

"Tarihi bir mezar olduğu için ismiyle tek mezar caddesi. Kendisi de tek mezar caddesinde Pazartesi pazarının üstünde zamanla defnedildiği yerde bulunuyor. Bizde belediye ve muhtarlık olarak koruma altına aldık. Burada yatan zat Allah Rahmet eylesin 1940 yıllarında Mevlana Mesnevi Dergahı'nda kimsesiz sahipsiz bir vatandaş, hizmet ederken rahmetli oldu. O dönem yoğun kış nedeniyle yakın olduğu için buraya defnedildi. Burada da tek mezar olarak bulunuyor, ismi de bilinmiyor. Burada tek olması dikkat çekiyor, ziyaretler ediliyor. Herhangi bir dilek veya beklentili bir dua edilmiyor" dedi.

Caddeye ismini veren tek mezar esrarını koruyor

"100 SENEDEN BERİ SITMAYA İYİ GELİYOR"

Mahallede yaşayan bir kadın ise bu mezara sıtma hastalarının gelerek şifa aradığını belirterek "Bu gördüğünüz mezarlık 100 seneden beri sıtma tekkesiydi. Ama zamanla insanlar değişti. Bu kabrin ne olduğunu bilmiyorlar. Bütün Sivas halkı köyden gelenler burada sıtma hastalığına ziyaret edip iyi olup gidiyorlardı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

vatandaş:

ALLAH'' tan başka şifa verecek yoktur. Mezardan şifa bulanlar şirkin içindedir.

3
0
yanıtYanıtla
ehueheueh:

Gene saçma bir ritüel daha , mezarı kazsan belki de köpek kemikleri çıkacak :)

2
1
yanıtYanıtla
batıl:

ya lütfen ölülerden medet dilenmeyin. Allah a yönelin.

2
0
yanıtYanıtla
KARA CAHILLERE YUH DEMELI:

bu insanlar hicmi kuran okumaz, kendi dinini dahi bilmeyen okumayan tanimayan bir müslüman kulaktan duyma uydurma hurafelerle türbelerde mum yakip cabut baglamakla ölüden sifa istek dilemekle dinimizin yasak ettigi seyleri yapmiyorlarmi kuran´nin emrine karsi geldikleri icin dinden cikmis olmuyorlarmi nerde bu ülkenin medyatik hocalari niye dinimizi ögretme yerine cep doldurma derdindeler bilmiyorlarmi günah sirk islediklerini, onlar icin ne istiyorsan Allahtan iste ölüden degil demek cokmu zor?

1
0
yanıtYanıtla
cahil toplum Türkiye vatandaşı:

cahillik diz boyu

1
0
yanıtYanıtla
yasin:

bu haberi yapan arkadaş beynini kiraya mı verdi ne yaptı yahu mezar insana şifa mı verir ne içiyorsunuz bunu paylaşan aklını nereye bıraktı kimler inanır buna

0
0
yanıtYanıtla
yasin:

mezarlara mum yakmak, saygı duruşuna bulunmak yahudi adeti bunu yapanlar akıllarını kiraya mı vermişler

0
0
yanıtYanıtla
yasin:

ölülerden medet beklemeyin ölülere saygı duruşunda bulunmayın ölüler size birşey kazandırmaz aksine sizden daha sevaplarınızı kaybetmenize neden olur tabi bu müslümanlara bir uyarı müslüman taklidi yapanlar müslüman gibi görünenler sebatayistler kriptolar üzerine alınmasın soyadı kanunu ile soyadları değişenler isimleri bizimkiler gibi olanlar alınmasın

0
0
yanıtYanıtla
1907:

Coranaya iyi gelmiyor mu Peki ?

0
0
yanıtYanıtla
nisa,69.......................ali,imran,169-170.:

MEHDİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title