Haberler

Buz üzerinde nefes kesen anlar... Palandöken'de onlarca sporcu buz duvarında kıyasıya mücadele verdi

Güncelleme:

Buz üzerinde nefes kesen anlar.

Buz üzerinde nefes kesen anlar... Palandöken'de onlarca sporcu buz duvarında kıyasıya mücadele verdi

ERZURUM - Erzurum Palandöken'de bulunan Türkiye'nin ilk yapay buz parkında düzenlenen Palandökenfest adrenalin dolu tırmanışlara ev sahipliği yapıyor. Dağcıların ve gönüllülerin tırmanışları düzenlenen festivalle her yıl olduğu gibi bu yılda nefesleri kesiyor.

Palandöken Kayak Merkezi'nde 150 metre en ve 27 metre yükseklik ile Türkiye'nin ilk yapay buz parkında sezonun ilk tırmanışı düzenlenen Palandökenfest ile başladı. Buz Tırmanışı Türkiye Şampiyonasının yapılacağı etkinlikte Dağ Kayağı Ejder Zirve Tırmanışı da gerçekleştirilecek.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle kayak merkezindeki güney pistinin alt noktasında bu yıl yeniden yapılan buz parkı, adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.

3 yıl önce yapılan buz park, bu yıl yine tırmanış ve adrenalin severlerle renkli görüntülere sahne oluyor. Ejder3200 yönetiminde olan buz parkta Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim ve yarışmaları sezon boyunca devam edecek. Buz dağında kayak severler de istediğinde bu deneyimden faydalanabilecekler. Toplam 9 ülkeden 300'e yakın sporcunun katıldığı festival 3 gün boyunca sürecek. Festivalin ardından ise buz duvarında Türkiye Şampiyonası düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ejder3200 A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak istediklerini ifade ederek, "Festivalimize 3 yıldır aralıksız şekilde devam ediyoruz. Geleneksel hale geldi. Artık uzun yıllar bu şekilde devam edeceği kanaatindeyiz. 100 civarında sporcumuz var. Bunlardan bir kısmı uluslararası sporcular. Buz duvarı merkezli bir festival düzenliyoruz. Perşembe günü festivalin ardından Türkiye Şampiyonası düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu lokasyonda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzurum Temsilcisi Erdal Emeç ise ilk kez bu yıl yabancı tırmanışçıları ve sporcuları ağırladıklarını kaydederek, " 3 gün boyunca tırmanışımız devam edecek. 300 civarında tırmanışçımız var. Dolu dolu 3 ün geçecek. 30'un üzerinde rota var. Ardından Türkiye Şampiyonası yapacağız. 62 sporcu katılacak şampiyonaya. Bu yıl ilk kez yabancı sporcularda geldi. 9 ülkeden sporcu ağırlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayak Merkezi Erzurum Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title