Haberler

Büyükşehir'den Türkiye'nin İlk "Sanal Dershanesi"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Dershaneleri'nin İşbirliğiyle Hazırlanan Türkiye'nin İlk 'İnternet Dershanesi'ni Başkan Kadir Topbaş Tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Dershaneleri'nin işbirliğiyle hazırlanan Türkiye'nin ilk 'İnternet Dershanesi'ni Başkan Kadir Topbaş tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Dershaneleri'nin birlikte gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk 'sanal dershane'si internet üzerinden yayına başladı. ÖSS ve OKS'ye (SBS) hazırlanan öğrenciler web sitesi üzerinde de linki bulunan "dershanet.org" internet sitesine üye olarak ücretsiz eğitim alacak. Öğrencilere sesli ve görüntülü hizmet verecek olan sanal dershanede video dersler, konu testleri, ÖSS deneme sınavları, yeni ÖSS sistemi ve rehberlik hizmetleri olacak.

İçerik bilgileri Kültür Dershaneleri tarafından hazırlanan www.dershanet.org sitesinde, ÖSS ve OKS'ye hazırlanan öğrenciler derslerini takip edebilecek. Deneme sınavlarını uygulayabilecek olan öğrenciler takıldıkları konuları internet ortamından Kültür Dershanesi öğretmenlerine yöneltebilecek. Motivasyon amaçlı rehberlik hizmetlerinin de verileceği sanal dershaneye üyelik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

İnternet Dershanesi'nin Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel yönetim olarak 3.5 yılda eğitime 335 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını belirterek, eğitime yönelik desteklerinin internet dershanesiyle devam ettiğini söyledi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek oluşturdukları sanal dershaneyle öğrencilerin ufuklarını açmak istediklerini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, dershanenin sadece İstanbul'a değil, Türkiye genelindeki

öğrencilere hizmet vereceğini kaydetti. Sanal dershanenin öğrencilere yeni imkanlar ve fırsatlar sunacağını anlatan Kadir Topbaş, şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın nitelikli ve geleceğe güvenle bakabilen bireyler olarak hayata atılabilmesi için eğitim alanında yeni yatırımlar yapıyor, kaliteli eğitime tam destek veriyoruz. Hızla gelişen bir dünya var ve bunun getirdiği küresel bir rekabet var. Küresel rekabete hazır olmazsak onun çarkları arasında yok olur gideriz. Şehrimizi ve çocuklarımızı bu rekabette en iyi noktaya taşıma sorumluluğumuz var. İstanbul'da 2.5 milyon öğrenci var, sadece 82 bin öğretmen ile 2

bin 600 okul var. Bu yeterli değil. Yerel yönetim olarak kurumsal taassup göstermeden ve bizim görev alanımız dışındadır demeden eğitimde de olmaya çalıştık. 3.5 yıl içinde İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime yaptığımız yatırımlar ve öğrenci yardımları ile birlikte 335 milyon YTL civarındadır. Okullar, derslikler, kapalı spor salonları ve laboratuarlar yaptık. Daha neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Altın beyinli çocuklarımızı iyi yetiştirmek ve altın beyinlerini iyi değerlendirmek zorundayız.

Geleceğimiz olan yavrularımızı yarınlara hazırlarken, spor ve laboratuar imkanı sunarak hem dışarıdaki bir takım olumsuz etkilerden kurtarmak adına adımlar atıyoruz. Hem de BELNET'i kurarak çocuklarımızın iyi dostluklar eşliğinde güvenli internete ulaşmasını sağladık" diye konuştu.

"Türkiye'de bir ilke imza atarak İnternet Dershanesi'yle öğrencilerimize yeni bir ufuk açacağız. Dershanemiz çocuklarımıza eğitim sürecinde çok önemli bir destek verecek" diyen Başkan Topbaş, bulunduğu bölgede bu imkanı olmayan ya da maddi gücü yetersiz olan gençlere böyle bir eğitimden istifade etme imkanı verdiklerini dile getirdi. Topbaş, "Eğitimin geciktirilmesi telafisi olmayan sonuçları doğurur. Onun için eğitimi asla ihmal etmeden çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak durumundayız.

İnanıyorum ki bu dershane sadece İstanbul'a değil, Türkiye'nin her tarafındaki öğrencilere çok önemli bir fırsat verecek. Hatta çocuğuna ders çalıştırmak isteyen veliler bile bu sisteme ilgi duyabilecek ve dershanemizden yararlanabilecek. Bu proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile de diyalog içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kültür Dershanesi Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtsever de, böylesi bir hizmete destek vermiş olmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek, çağdaş eğitimin gereği olan internet dershaneciliğinin tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Pircioğlu ise milli eğitim olarak bu uygulamadan heyecan duyduklarını dile getirdi.

Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş, dizüstü bilgisayardan sanal dershaneyi inceledi. Kübra Özay isimli öğrenci de sanal dershaneye kayıt yaptıran ilk öğrenci oldu. Bugün tanıtımı yapılan site yarından itibaren aktif hale gelecek.

(ÖFA-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title