Haberler

Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası'nda Uygur ve Eltemur Zirvede

Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde kumitede dört dalda madalyalar sahiplerini buldu.

Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası'nın ikinci gününde kumitede dört dalda madalyalar sahiplerini buldu. Burak Uygur ve Erman Eltemur unvanlarını korurken, Aykut Kaya üst üste dördüncü Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Türk karatesinin yıldız isimlerinin buluştuğu Büyükler Türkiye Şampiyonası, Adana'da devam ediyor. Ferdi kumite mücadelelerinin yapıldığı ikinci günde 60, 67, 75 ve 84 kiloda madalyalar sahiplerini buldu.

Kasım ayında U21 Dünya Şampiyonu olan Eray Şamdan'ın büyükler kariyerinde ilk kez finale yükseldiği kumite 60 kiloda, 2013 Avrupa Şampiyonu Aykut Kaya mutlu sona ulaştı. Maçın son bir dakikası içerisinde vurduğu yumruk ile öne geçen Kaya, son 10 saniyede üç puan daha aldı. Son üç yıldır Türkiye şampiyonu olan Aykut Kaya, mücadeleyi 4-0 kazanarak kariyerinin dördüncü altın madalyasını kazandı. 60 kiloda dereceye giren sporcular, Türk karatesinin efsane ismi Haldun Alagaş'tan aldı.

67 kiloda bir önceki yılın finali tekrar yaşandı. Bu yıl Avrupa Oyunları ve U21 Dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan Uygur, 2013 Akdeniz Oyunları Şampiyonu Ömer Kemaloğlu karşısında kontrollü geçilen 1 buçuk dakikanın ardından yumruklarıyla etkili oldu. 3-0 öne geçen Uygur, son bir dakikaya girilirken üç puanlık tekme ile skoru 6-0 yaptı. Bu bölümde Kemaloğlu bir puan almasına rağmen Burak Uygur, yumruklar ile etkili olarak 9-1 kazandı ve büyüklerde üst üste ikinci kez bu mutluluğu tattı.

DEVELİ İLK KEZ

75 kiloda son şampiyon Erman Eltemur, üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti. Kariyerinde ilk kez büyüklerde finale yükselen Ümit Atış ile karşılaşan Avrupa Oyunları üçüncüsü Erman, öne geçtiği mücadelede rakibinin tekmesiyle 3-1 geriye düştü. Ancak kontrolü eline hemen eline alarak üst üste yaptığı ataklar ile tekrar öne geçen Erman, 8-3 kazanarak son üç şampiyonada ikinci kez zirvede yer aldı.

DEVELİ İLK ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI

Kumite 84 kiloda geçtiğimiz yıl Çorlu'da kariyerin ilk Türkiye şampiyonluğunu yaşayan Ziya Yaşar, Adana'da ikincilikte kaldı. İki yıl önce finalde kaybeden Samet Develi ile verdiği mücadeleye iyi başlayan Yaşar, 2-0 öne geçti ancak yediği tekme ile bir anda 3-2 geriye düştü. Bir buçuk dakika tamamlanırken üç puan daha alan Samet'e karşı ataklarını sıklaştıran son şampiyon, yumrukları ile iki puan almasına karşın tatamiden 6-5 yenik ayrıldı. İki yıl önce finalde kaybeden Samet Develi, 6-5 kazanarak kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğu sevincini yaşadı.

Dereceye giren sporcular şu şekilde:

Kumite 60kg

1- Aykut Kaya (İstanbul)

2- Eray Şamdan (Kocaeli)

3- Eyüp Güler (İstanbul)

3- Şükrü Onur Demir (İstanbul)

Kumite 67kg

1- Burak Uygur (İstanbul)

2- Ömer Kemaloğlu (Ankara)

3- Enes Çınar (İstanbul)

3- Özgür Karaali (Hatay)

Kumite 75kg

1- Erman Eltemur (İstanbul)

2- Ümit Atış (Sakarya)

3- Müslüm Baştürk (İstanbul)

3- İbrahim Hakkı Özbay (İstanbul)

Kumite 84kg

1- Samet Develi (Balıkesir)

2- Ziya Yaşar (Konya)

3- Mehmet Uygur (Antalya)

3- Davut Kaplan (Bursa) - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Türkiye Develi Uygur Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title