Haberler

Büyükçekmece'de çınar ağaçları "Kanser" riskine karşı budanamıyor

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi vatandaşlardan çınar ağaçlarını budanması yönünde gelen taleplere cevap vererek, "Belediyemize gelen çınar ağacı budama talepleri, İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 16 Ekim 2017 tarihinde iletilen yazı doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Büyükçekmece Belediyesi vatandaşlardan çınar ağaçlarını budanması yönünde gelen taleplere cevap vererek, "Belediyemize gelen çınar ağacı budama talepleri, İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 16 Ekim 2017 tarihinde iletilen yazı doğrultusunda değerlendirilmektedir. Çınar ağaçlarında yapılan budamalar sonucu açık yara dokusunun oluşması ve hastalığın sağlıklı çınarlara bulaşmaması, yayılmaması için budama yapılamamaktadır" denildi.

İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Çınar Kanseri" (Ceratocytis Platini) hastalığının tespit edilmesinin ardından hastalığın diğer ağaçlara bulaşmasını önlemek adına 3 yıl boyunca çınar ağaçlarının budanmaması gerektiğini açıklamıştı. Vatandaşlardan gelen budama talebi karşısında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediyesi; "Belediyemize gelen çınar ağacı budama talepleri, İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 16 Ekim 2017 tarihinde iletilen yazı doğrultusunda değerlendirilmektedir. Çınar ağaçlarında yapılan budamalar sonucu açık yara dokusunun oluşması ve hastalığın sağlıklı çınarlara bulaşmaması, yayılmaması için budama yapılamamaktadır" denildi.

"Zorunla haller dışında budama yapılmamaktadır"

3 yıl önce başlatılan budama yasağının 16 Ekim 2020 tarihinde sona ereceği hatırlatılarak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Belediyemize gelen çınar ağacı budama talepleri değerlendirmeye alınacaktır. Ağaç kuru ve tehlike arz ediyorsa veya zorunluluk gerektiren bir durum varsa vatandaşlarımız belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile iletişime geçmelidir. Türkiye'nin en fazla yeşil alana sahip olan ilçelerinden olan Büyükçekmece de yeşil alanlarımızı korumak ve karantinaya tabii olan bu hastalığın sağlıklı ağaçlara bulaşmasını önlemek adına her türlü tedbir alınmaktadır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Çınar Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title