Haberler

Şerafettin Elçi İsmine Büyükataman'dan Tepki

Güncelleme:

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı Şırnak'taki havaalanına Şerafettin Elçi isminin verilmesine tepki gösterdi.

Bursa'da konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı Şırnak'taki havaalanına Şerafettin Elçi isminin verilmesine tepki göstererek, "Ömrü bölücülükle geçen ve Türkiye Cumhuriyeti'ne küfür etmekle geçen vatandaşın ismi veriliyor. Buna nasıl katlanılacak?" dedi.

Partisi tarafından Yunus Emre Spor Kompleksi'ne düzenlenen iftara katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şırnak'ta yaptırılan ve açılışını Başbakan Erdoğan'ın yaptığı havaalanına Şerafettin Elçi isminin verilmesine tepki gösterdi. Büyükataman, "Uğruna mücadele edilen ve bedel ödenen bu ülkenin bölünmez bütünlüğü hususunda bedel ödeyen şehitlerin verdiği vergilerle yapılan havaalanına, ömrü bölücülükle geçen ve Türkiye Cumhuriyeti'ne küfür etmekle geçen vatandaşın ismi veriliyor. Buna nasıl katlanılacak. Gerçekten Türkiye olarak zorlu ve sıkıntılı günlerin arifesindeyiz" dedi.

PKK'nın 15 ekim tarihine kadar hükümete süre verdiği iddialarını da değerlendiren Büyükataman şunları söyledi: "PKK terör örgütünün silahları bırakıp, sınır ötesine gittiğini söylüyorlar. Bölücü terör örgütü adına Karayılan, terör örgütünün bir takım şartları olduğunu ifade ediyor. Türk devletinin çözüm karşısında görevlerini yerine getirmesini istiyorlar. Anayasa'da reform yapılmasını, özel kuvvet ve koruculukların kenara çekilmesi, bunların sivilleştirilmesi ile ilgili talimatlarını ifade ediyorlar. Daha ileriye giderek 15 Ekim'e kadar süre veriyorlar. 'Türkiye Cumhuriyeti devleti gerekli adımları atmaz ve yasal düzenlemelerin gereğini yerine getirmezse, PKK terör örgütü olarak gereken yapılacaktır' diyerek, rest çekebiliyor." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İsmet Büyükataman Şerafettin Elçi Şırnak Politika Güncel Haberler

title