Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 78. yılında Samsun'un ilçelerinde tören düzenlendi.

Kavak'ta Atatürk Parkı ve Meydanı'nda düzenlenen anma törenine Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, İlçe Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Hüseyin Çoban, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömer Küllaç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Şekerci'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden programda Kavak Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Can'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, 10 Kasım oratoryosu sunuldu.

Tören, Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesinin ardından sona erdi.

Vezirköprü

Vezirköprü Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunumuyla başlayan tören, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden törende Numan Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türk ve dünya tarihinin yetiştirdiği en büyük devlet adamı, en büyük asker, halkının en umutsuz gününde onu harekete geçiren bir lider, ölümü göze alacak kadar vatansever, ileriyi görebilen bir dahi olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk hakkında hazırlanan film izlendi.

Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından okullar arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ladik

Ladik'te hükümet konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na Kaymakam Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Gökçe'nin çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okunup bayraklar yarıya indirildi.

Akpınar Fen Lisesi'nde devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Havza

Havza Mehmetçik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Buradaki programın ardından Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde 25 Mayıs Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program gerçekleştirildi. Buradaki programda oratoryo, Atatürk'ün sevdiği türküler, slayt gösterimi yapıldı, şiirler okundu.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, törende yaptığı konuşmada, bugünler vesilesiyle verilmesi gereken mesajların gençliğe iyi aktarılması gerektiğini dile getirerek, "10 Kasım tarihini unutmadık, unutmayacağız." dedi.

Törene Kaymakam Tanrısever'in yanı sıra Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz ile diğer ilgililer katıldı.

Bafra

Bafra 78. Yıl Yeni Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından tören, Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti.

Şiirlerin okunduğu, oratoryo gösterisinin sahnelendiği tören, Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

Törene, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vezirköprü Samsun Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title