Haberler

Bursaspor'un Karar Çıkması Beklenen Davası Heyet Değişikliğine Takıldı

Bursaspor'daki mali yolsuzluk iddialarıyla alakalı aralarında kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden efsane başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın karar çıkması beklenen duruşması, heyet değişikliği sebebiyle ertelendi.

Bursaspor'daki mali yolsuzluk iddialarıyla alakalı aralarında kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden efsane başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın karar çıkması beklenen duruşması, heyet değişikliği sebebiyle ertelendi. Müştekilerin şikayetini geri aldığı davada, esas hakkında son savunmasını yapan sanıklardan Öztürk Yazıcı, "Plaket beklerken hapsimizi istiyorlar" diye konuştu.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarından yargılanan ve aralarında İbrahim Yazıcı, ikinci başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir, Bursaspor eski yöneticisi Hakan Öztürk katıldı.

Sanık avukatlarının çoğu, esas hakkındaki son savunmalarını yazılı olarak mahkemeye ibraz etti. Tutuksuz sanıklardan Öztürk Yazıcı, Bursaspor TV'nin kurulması sırasında kuruculara avans verilmesiyle alakalı yönetim kurulu kararında imzası olduğu için sanık olarak yargılandığını söyledi. Yazıcı, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın televizyonları gibi biz de Bursaspor'a şu an milyonlarca lira değeri olan bir kanal kazandırdık. Plaket beklerken hakkımda hapis cezası isteniyor" diye konuştu.

Bu arada, davaya katılma talepleri reddedilen, fakat iddianamede müşteki olarak yer alan Bursaspor Kulübü eski Başkanı Recep Günay ile Bursaspor Derneği üyesi Sedat Topaloğlu'nun ise şikayetten vazgeçtiklerini mahkemeye dilekçeyle bildirdikleri belirtildi.

Günay ile Topaloğlu'nun davaya müdahil olmaması sebebiyle mahkeme duruşmayı son kez erteledi. Duruşma çıkışında konuşan Öztürk Yazıcı, adalete güvendiklerini ve beraat edeceklerine inandığını ifade ederek, müştekilerin şikayetten vazgeçmesinin davanın seyri açısından bir önem arz etmediğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Yazıcı Öztürk Yazıcı Recep Günay Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title