Haberler

Bursalı İş Kadınları ve Yöneticileri Dernek Kurdu

Bursa' da Farklı Sektörlerde Faaliyet Gösteren, Mesleklerinde Başarılı 11 İş Kadını Bir Araya Gelerek Bursa'nın İlk İş Kadınları Derneği ''bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'' Buikad' I Kurdu.

Bursa’ da farklı sektörlerde faaliyet gösteren, mesleklerinde başarılı 11 iş kadını bir araya gelerek Bursa’nın ilk iş kadınları derneği ‘’Bursa İş Kadınları Ve Yöneticileri Derneği‘’ BUİKAD’ ı kurdu.

Bursa’ da farklı sektörlerde faaliyet gösteren, mesleklerinde başarılı 11 iş kadını kurucu üye tarafından Haziran ayında kuruluşu gerçekleştirilen BUİKAD, iş yaşamının her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla, Bursa’ nın ilk iş kadınları derneği olarak çalışmalarına başladı.

“İş kadınıyla güçlü bir Türkiye’’ ye ulaşmak" vizyonu ile yola çıkan BUİKAD; Bursalı iş kadınlarını ve yöneticilerini bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Yönetim Danışmanı Selma Çetinkaya başkanlığında; Aslı Gülener, Fatmanur Ceyhan, Gönül Uman, Güler İmik, Necla Şen, Nezahat Yılmaz, Oylum Öztürk, Özlem Baş, Özlem Çelik ve Sevil Şaru’ dan oluşan BUİKAD kurucu üyelerinin misyonu; iş kadınlarına yol gösterici olmak, yasama süreçlerinde etkinliğini arttırmak, yönetsel gelişimini desteklemek, bu doğrultuda yerel ve uluslar arası projeler üretmek ve faaliyetlerde bulunmak.

21. Yüzyılın hızla gelişen, modernleşen Türkiye’ sinde, kadınların karar verme süreçlerinde etkinliğini arttırmak, iş dünyasındaki ve sosyal yaşamdaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla kurulan BUİKAD “Bursa İş Kadınları Ve Yöneticileri Derneği“, daha çağdaş bir toplumsal sürecin ancak bu yolla varolabileceğine inanan üyelerden oluşuyor.

Kısa zamanda üye sayısını arttırarak birbirinden güç alacak, işlerinde başarılı iş kadınlarını bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Selma Çetinkaya “ İş yaşamının her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla yola çıktık. İş hayatındaki kadını anlatmak ve her kesimdeki çağdaş Türk kadınının iş dünyasının ayrılmaz bir parçası olması için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreç içerisindeki gücümüzü iş adamları dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarından alacağız“ diyerek, aynı değerleri benimseyen Bursalı aktif iş kadınlarını dernek üyeliğine davet etti.

(İHS)

29.06.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title