Haberler

Bursa'nın dört ilçesine doğalgaz taşıyacak ana hattın temeli atıldı

Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, tüm Bursa'yı doğalgaz ile buluşturma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, tüm Bursa'yı doğalgaz ile buluşturma hedefine bir adım daha yaklaştı. Keles meydanında yapılan tören ile Bursa'nın dağ ilçeleri Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli'ye doğalgaz taşıyacak ana iletim hattının temeli atılırken Keles halkına hizmet verecek olan Bursagaz Müşteri Merkezi'nin açılışı da yapıldı.

SOCAR Türkiye'nin iştiraki ve Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz'ın geçen yıl müjdesini verdiği Bursa'nın dağ ilçelerini doğalgaz ile buluşturacak projenin son adımı atıldı. Ağustos ayından itibaren abonelik başvurularının yapılabileceği Keles'in yanı sıra Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerine doğalgaz taşıyacak hattın ilk etabının temel atma töreni Keles'te yapıldı. Bursagaz ofisinin açılışının da gerçekleştirildiği törene, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursagaz Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Yıldız katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bundan 20 yıl önce sadece birkaç şehirde doğalgaz varken şimdi en uzak noktalara dahi doğalgaz götürüldüğüne dikkat çekti. Bursagaz'ın yeni yatırımının orta ve uzun vadede kente yapılmış en güzel yatırımlardan biri olduğunu dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli'nin 45 - 50 bin nüfusu olmasına karşın Bursa merkezle, yani 250 - 350 bin kişiyle bağlantısı bulunuyor. Bu doğalgaz yatırımı, Keles'in ve diğer üç dağ ilçemizin aktivitesini ve ekonomik katma değerini artıracak. Altyapımızı, yolumuzu ve özellikle doğalgaz gibi doğa dostu bir enerjiyi şehirle buluşturuyoruz. Burada çok güzel yarınlar için bir başlangıca şahitlik ediyoruz. SOCAR gibi güçlü bir grubun da bu işle alakalı sürecin başında olması şehrimize bir dinamizm katacaktır."

SOCAR Türkiye Doğal Gaz Dağıtım Başkanı ve Bursagaz Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Yıldız da yaptığı konuşmada, Bursa'nın tamamına en güvenilir, temiz ve konforlu yakıtı ulaştırmayı kendilerine görev edindiklerini söyleyerek, "Bu temel atma töreni ve Keles ofisimiz ile Bursa'nın bir ilçesini daha doğalgaz ile buluşturacak olmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. 27 yıllık tecrübemizle müşterilerimize ve Bursa'ya önümüzdeki yıllarda da en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Daha önce de müjdesini verdiğimiz gibi şimdi sırada Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ilçeleri var. Bu ilçelerimizi de en geç önümüzdeki yıl doğalgazla buluşturacağız" dedi.

20 bin kişiye doğalgaz ulaşacak

Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerine, BOTAŞ ulusal iletim hattının İnegöl kesiminden çıkış alınarak, yaklaşık 110 kilometre çelik boru hattı yatırımı gerçekleştirilecek. Bursagaz bu ilçelere, 20 bin metreküp/saat kapasitedeki konteyner tip RMS/A istasyonlarına ulaşacak şekilde dağlık araziden tesis ederek doğalgaz sağlayacak. Yaklaşık 137 milyon liralık yatırım değeri olan proje kapsamında 110 kilometre ana çelik boru hattı dışında ayrıca Keles ilçe merkezine 27 kilometre, Orhaneli ilçe merkezine 37 kilometre, Büyükorhan ilçe merkezine 25 kilometre, Harmancık ilçe merkezine ise 26 kilometre olmak üzere toplamda 115 kilometrelik polietilen ve çelik doğalgaz hattı döşenecek.

Dört ilçede, yaklaşık 20 bin kişiye doğalgaz ulaştıracak Bursagaz'ın proje tamamlandığında, Bursa genelinde hizmet verdiği ilçe sayısı da 11'e ulaşacak. Bu yıl doğalgaz ile buluşacak Keles dışındaki diğer üç ilçeye ise 2020 yılı sonuna kadar doğalgaz arzının gerçekleşmesi planlanıyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursagaz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title