Haberler

Bursa Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı?nın Yan Ayağı Yenişehir Havaalanı Olabilir

Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir Anadolu Jet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yolcu kapasitesini doldurduğunu ifade ederek; "Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir" dedi.

Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir

Anadolu Jet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yolcu kapasitesini doldurduğunu ifade ederek; "Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir" dedi.

Merinos Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda Anadolujet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa Yenişehir Havaalanı'nın kullanılabilmesi için çeşitli çalışmaların yapılacağını söyledi. "Yenişehir uzak" algısını değil "Bu havaalanını güçlü" algısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, 'Sabiha Gökçen Havaalanı kapasitesini doldurdu. Kapasitesi büyük oranda dolduran Sabiha Gökçen'in yan Ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir. Bunun için Türk Hava Yolları ve Anadolujet yetilileri ile görüşebiliriz. Bursa bir çok anlamda önde giderken havaalanı konusunda eksikliğini kabul etmemiz mümkün değil. Bu sadece bizim değil Türk Hava Yollarının ve Anadolujet'in bir ayıbı olur. Daha iyinin peşinde koşuyoruz. 3 milyon nüfusun yüzde 10'u havayollarını kullanmıyorsa burada bir eksik var demektir. 3 milyon nüfusun yüzde 10'u 300 bin eder. Valimiz '150 bini yakalarsak başarılı olacağız' dedi. Demek ki başarının yüzde ellisindeyiz daha. Kat etmemiz gereken mesafeler var. Bursa'da cazibe merkezlerini de çoğaltarak havayolunu kullananların sayısını 2016'da 200 bine, 2017'de ise 300 bine çıkarmamız lazım" şeklinde konuştu.

BURSA'YA BALKAN ARAŞTIRMALARI ENSİTÜSÜ KURULACAK

Bursa'ya Balkan araştırmaları Enstitüsü kurulacağını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Bursa'nın en önemli ayaklarından biri Balkanlar olacak. Önümüzdeki yıla Üsküp-Bursa hattını devreye sokmamız lazım. Bunun alt yapısı oluşturmamız lazım. Bu vizyonu Bursa'mıza kazandıracağızö dedi.

Trabzon ve Erzurum seferlerinin haftanın her gününde yapılması gerektiğini ifade eden Bursa Valisi Münir Kuruloğlu, 'Güney hatları Antalya zaten ver. Bence Adana seferlerinin de açılması lazım. Ankara'dan aktarmalı olarak yapılan uçuşlar var. Ancak bazı uçuşların direkt olarak yapılması lazım. Bu kapsamda yakın zamanda Van'a uçak seferleri başlatabiliriz. Çünkü Van'ın yolcu kapasitesi oldukça yüksekö ifadelerini kullandı.

Yenişehir Havaalanı'nın Bursa'ya uzak olmadığının altını çizen Karaloğlu, 'Biz mutlaka havalanının Bursa merkeze değil, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa'ya, belki Kütahya ve Bilecik'e olan ulaşım problemlerini çözmemiz lazım. Bursa Havaalanında bu sene 150 bin yolcuyu aşacağız görünüyor. Şu anda 123 bin yolcu taşınmış. 170 binle kapatabiliriz bu sene" dedi.

MUŞ HATTI KAPANABİLİR

Bursa'dan diğer illere açılan uçak seferlerinde yolcu kapasitesinin önemli olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, geçtiğimiz aylarda açılan Bursa-Muş seferlerine yeteri kadar ilginin gösterilmediğini söyledi. Karaloğlu, 'AnadoluJET Genel Müdürü İbrahim Doğan Muş hattından şikayet ediyor. Buradan Muşlulara çağrı yapıyorum. Eğer açılan seferlere sahip çıkmazsanız Bursa-Muş uçak seferleri kapanabilirö şeklinde konuştu.

BURSA-SAMSUN 55 LİRA

Lansman töreninde Bursa'dan Samsun'a gidecek yolculara müjde veren AnadoluJET Genel Müdürü İbrahim Doğan, 'Kasım ayı sonuna kadar tüm koltuklar 55 lira olacak. Bilet fiyatlarında artış söz konusu olmayacak. Bursa'da ikamet eden Samsunlu vatandaşlarımızın bu fırsatlardan yararlanmasını umut ediyoruzö dedi.

AKTARMALAR ARTIK ÜCRETSİZ

AnadoluJET'in en büyük destinasyon merkezinin Ankara'da olduğuna dikkat çeken Doğan, 'Bundan sonra Ankara aktarmalarında ücret alınmayacak. Örneğin Bursa'dan Van'a gitmek isteyen bir yolcu Ankara'da çok kısa süreli aktarma yaparak Van'a zamanında uçacak. Ayrıca Bursa'dan Ankara'ya gelirken ücret ödemeyecek. Sadece Ankara-Van arası bilet ücreti ödeyecek. Bundan sonra neresi olursa olsun tüm aktarmalar ücretsiz olacak. Bursa-Samsun arasında çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez yapılacakö ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Havaalanı Mehmet Müezzinoğlu Sabiha Gökçen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title