Haberler

Bursa'da Mikro Kredi Projesi İlgi Görüyor

Bursa'da İki Hafta Önce Başlayan Mikro Kredi Projesine, İş Kurmak İsteyen Kadınlar Kredi Alabilmek İçin Başvuru Yapmaya Başladı.

Bursa'da iki hafta önce başlayan mikro kredi projesine, iş kurmak isteyen kadınlar kredi alabilmek için başvuru yapmaya başladı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) önderliğinde ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle 2003 yılında ilk olarak Diyarbakır'da uygulamaya başlayan mikro kredi projesi, Bursa'da da başladı. Türkiye'de uygulanan illerde kısa sürede başarıya ulaşan proje, Bursa'da da kendi işini kurmak isteyen kadınların ilgisiyle karşılandı. Arabayatağı'ndaki Eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü içerisinde bulunan Mimar Sinan İl Özel İdaresi ek binasında hizmete başlayan Mikro Kredi Bürosu'na iki haftada 20'yi aşkın başvuru yapıldı. Yapılan başvurular kredi uygunluğu için incelemeye alınırken, projenin bilgilendirme çalışmaları da devam ediyor. Başvurusu olumlu neticelenen Hacıvat ve Emirsultan mahallelerindeki gruplar, bir haftalık eğitime alınacak. Grup halinde iş kurmak isteyenlerin taleplerini ele alan proje çerçevesinde yapılacak işin durumuna göre kişi başı 100 ila 700 YTL arasında kredi verilecek. Cüzi miktarlarla 46 haftada geri ödemesi yapılacak kredi için ilk etapta il merkezindeki başvurular ele alındı.

Mikro kredi için başvuru yapmak isteyen gruplar 366 18 00 numaralı hattı arayarak, detaylı bilgi alabilecek yada görevlileri bulunduğu yere çağırabilecek.

(EY-OMR) 08.06.2008 10:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title