Haberler

Bursa'da Ak Parti: 9, Chp: 5, Mhp: 3, Hdp: 1 Vekillik Kazandı

Bursa'da, bugün yapılan genel seçimlerde, daha önce 11 milletvekili olan AK Parti 9 milletvekili çıkardı.

Bursa'da, bugün yapılan genel seçimlerde, daha önce 11 milletvekili olan AK Parti 9 milletvekili çıkardı. CHP 5 milletvekilini korurken, MHP ise 2 olan milletvekili sayısını 3'e çıkardı. Bursa'da HDP de 1 milletvekilliği elde etti.

Toplam 2 milyon 28 bin 417 seçmenin bulunduğu Bursa'da 5 bin 968 sandıkta oy kullanıldı. Yapılan seçimler sonunda Ak Parti'den Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk sırada seçilirken, partisinden Emine Yavuz, Cemalettin Kani Torun, Hüseyin Şahin, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Önder Matlı, Zekeriya Birkan ve geçirdiği kaza sonrası felç olan ve tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Bennur Karaburun TBMM'ne gitmeyi hak kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP'den Jale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu seçilirken, MHP'den ise Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Kadir Koçdemir ile Tevfik Topcu sandıktan çıktı.

Bursa'daki seçimlerde HDP'nin adayı Asiye Kolçak da meclise girmeyi hak kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title