Haberler

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’dan Gemlik ilçesine kadar tüm sahillerin pırıl pırıl olması için başlattığı çalışmaların ilk etabı tamamlanarak devreye girdi.

Mudanya ve Güzelyalı’daki tüm evsel atıksuların ön arıtmadan geçirilerek, denize akıtılacağı Yarımada Mevkii’ndeki derin deşarj sistemi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından devreye alınarak, hizmete girdi. Başkan Şahin, Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, Mudanya Kaymakamı Ali Çınar, Büyükşehir Belediyesi Mudanya Meclis Üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman’la birlikte Yarımada Mevkii’ndeki Mudanya-Güzelyalı Derin Deniz Deşarjı’nın devreye alınmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Bugünden itibaren Mudanya ve Güzelyalı’da çok yakında Gemlik, Kurşunlu, Kusmaz, Küçükkumla, Zeytinbağı ve Kumyaka sahillerinde kirlilik kabusu sona erecek. Bursa’mızın sahillerinde herkes denize rahatlıkla girebilecek” dedi.

"BURSA HOYRATÇA KULLANILDI"

Bursa’da 1964 organize sanayi bölgesinin kurulmasından dolayı başlayan sanayileşme ile beraber yaşanan çevre kirliliğinin giderilmesine yönelik yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Başkan Şahin, “Geçen hafta Batı ve Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Bunun yanı sıra organize sanayi bölgelerinin arıtma tesisleri de bir bir hizmete giriyor. Bugüne kadar Bursa, hoyratça kullanıldı. Bugüne kadar yapılan ihmaller göz ardı edilmeyecek boyuta ulaştı. Yıllardır eksikliği çekilen yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Projelerimiz Bursa’nın dört bir yanında devam ediyor. Bugünde sahillerimizdeki kirliliğin giderilmesine yönelik büyük bir yatırımı daha hizmete açıyoruz. Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

“SAHİLLERDEKİ EVSEL SULAR ARITILACAK"

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da, Derin Deniz Deşarjı Sistemi’nde Mudanya ve Güzelyalı’daki bütün evsel atıksuların fiziksel olarak ön arıtmadan geçirilerek, denize bırakılacağını söyledi. Atıksuların arıtmadan geçirildikten sonra kıyıdan 500 metre uzaklıkta, 40 metre derinliğe difüzör vasıtasıyla deşarj edileceğini anlatan Çetinavcı, projenin 1.8 milyon YTL’ye mal olduğunu bildirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu ve Mudanya Kaymakamı Ali Çınar’da ilçelerine yaptığı hizmetlerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür ettiler. Demirhisar., Derin Deniz Deşarjı Projesi’nin ilçeleri açısında tarihi bir yatırım olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Şahin, düğmeye basarak sistemi hizmete açtı.

(EY-İHS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title