Haberler

Burdur'da "Su Orucu" Etkinliği

Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen "su orucu" etkinlikleri kapsamında Lisinia Doğa Projesi alanında çeşitli konser, dans ve müzik dinletileri sunuldu CHP İstanbul Milletvekili Onur: "Gölün çekildiğini biliyordum. Su orucu için koşa koşa geldim. Köylüler sahip çıkarsa.

Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen "su orucu" etkinlikleri kapsamında Lisinia Doğa Projesi alanında çeşitli konser, dans ve müzik dinletileri sunuldu.

Burdur Doğa Projesi, Göle Yas Belgesel Ekibi ve Göle Hayat Verelim Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler, tedavisi tamamlanan kuşların doğaya salınımıyla başladı.

Daha sonra Hollandalı besteci Rokus de Groot'un Burdur Gölü için yazdığı beste seslendirildi ve sipsi sanatçısı Ferhat Erdem ile arp sanatçısı Çağatay Akyol birlikte müzik dinletisi sundu.

Etkinlikte ayrıca Karsu Dönmez sevilen türküleri piyano eşliğinde seslendirdi, fotoğraf sanatçısı Tamer Yılmaz'ın çektiği doğa fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukluğunda Burdur'da 5 yıl kaldığını anlattı.

Gölün kendisi için "ilk nefes" ve "kulaç atış" olduğunu belirten Onur, "Burdur Gölü misafirlerimizi ilk götürdüğümüz yerdi. Buradan ayrılalı 40 yıl oldu. Sonra Çevre Komisyonu üyesi oldum ama buraya hiç gelemedim. Bugün gelmek kısmet oldu. Gölün çekildiğini biliyordum. Su orucu için koşa koşa geldim. Buraya köylüler sahip çıkarsa bu göl yaşar" dedi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise davalarının Burdur Gölü, su ve doğa olduğunu belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Doğa Koordinatörü veteriner hekim Öztürk Sarıca ise gölün kurumasını önlemek için Burdur'da sürekli bir çaba içinde olduklarını anlattı.

Hedeflerinin gelecek nesillerin ve dünyanın sağlığını korumak olduğunu ifade eden Sarıca, şöyle konuştu:

"Su orucunu başlangıçta küçük şekilde düşünmüştük. Birşeyleri belki uyandırabiliriz diye düşünmüştük. Geldiğimiz noktada gördük ki tüm dünyada ve Türkiye'de çok büyük destekçilerimiz var. İnsanlar sürekli bizimle destek videoları paylaşıyorlar. Şu anda Türkiye'nin pek çok yerinde su orucuna başlayanlar var. Bakanlık kurtarılacak göller anlamında ilk çalışmasını Burdur Gölü'nden başlatacağını ve bir ay içinde bununla ilgili toplantı yapacağını duyurdu. Burdur Gölü'nün bitmesi demek, sularımızın bitmesi demek. Yer altı sularının tükenmesi demek."

Yönetmen Şafak Türkel de gölü yaşatmak için yerelden ulusala ve uluslararası alana ulaştıklarını anlattı. Su orucuna destek veren sanatçı arkadaşlarına teşekkür eden Türkel, gölü yaşatmak için başlattıkları mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Daha sonra etkinliklere katılanlardan 15.00-19.00 saatleri arasında su tüketmemeleri istendi.

Etkinlikler kapsamında yarın dansçı ve kareograf Ziya Azazi Burdur Gölü'nde dans edecek ve engelli Milli Yüzücü Beytullah Eroğlu yüzme performansı sergileyecek. - Burdur

Kaynak: AA / Güncel

Ferhat Erdem Melda Onur Burdur Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title