Haberler

Bunu Daha Önce Duymuş Muydunuz! Islak Çorapla Uyumak Çok Faydalı

Güncelleme:

Kulağa garip gelebilir ama yatağa ıslak çorapla girmek grip semptomlarını hafifletiyor. Bu yöntem ayaklardaki kan akışını hızlandırdığından gribe karşı etkili.

Her ne kadar uyumak zor olsa da ısla çorapla yatmanın çok büyük bir faydası var!
Vücuttaki kan dolaşımını arttırmanın çok basit yolları bulunuyor. Kan dolaşımı artınca soğuğa karşı direnç artıyor ve iyileşme daha da hızlanıyor. Bol bol dinlenmenin ve bol sıvı içmenin gerektiğini hepimiz biliyoruz.

Peki ya yatağa ıslak çorapla girmenin önemli etkisinden haberiniz var mıydı? İşte griple başa çıkmanın ve en kısa sürede iyileşmenin yolları:

BURNU TUZLU SU İLE TEMİZLEYİN

Burna tuzlu su çekip, yıkamak burun tıkanıklığının hafifletilmesi ve bakterilerle savaşta en etkili ve basit yollardan biri. WebMD'ye göre 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karbonat çeyrek litre ılık suya karıştırılmalı. Daha sonra bu karışımı ucu delik bir kap yardımıyla burnun içine çekin. Sağ burun deliğine uyguluyorsanız, sol burun deliğinizi kapatın. Sonra karışımın burnunuzdan boşalmasını bekleyin. Her burun deliği için iki-üç kez tekrarlayın.

GARGARA YAPIN

Birçoğumuz, gargara yapmanın bakterilerle savaşma, mukusu ve boğazı rahatlatmak için yararlı olduğunu duymuşuzdur. Amerika'da önleyici tıp üzerine yazılan bir makalede (NCBI) 60 gün boyunca, günde 3 kere suyla gargara yapmak enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösteriyor.

ISLAK ÇORAPLA UYUYUN!

Kulağa garip gelebilir ama yatağa ıslak çorapla girmek grip semptomlarını hafifletiyor. Best Health'te yayınlanan makaleye göre bu yöntem ayaklardaki kan akışını hızlandırdığından gribe karşı etkili.

PEKİ BU YÖNTEMİ NASIL UYGULAYACAKSINIZ

Önce ayağınızı sıcak suya sokun. İnce bir çift pamuklu çorabı soğuk suya batırın. Uyurken bu çorapları ayağınıza giyin. Islak çorapların üzerine de bir çift kuru yün çorap giyin. Sabaha kadar ıslak çoraplar ısınıp kuruyacak ve siz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz!

SİNÜSLERE KARŞI DONDURULMUŞ BEZELYE

Bu yöntem de biraz tuhaf gelebilir ama soğuk ya da sıcak uygulamanın sinüsleri açmada oldukça etkili olduğu söyleniyor. WebMD'ye göre bir paket dondurulmuş bezelyeyi soğuk kompres olarak kullanabilirsiniz.

BURNUNUZUN ALTINA HAFİFÇE VURUN

Mentollü merhemi hafifçe burnun altına vurarak sürerseniz, solunum yollarının açılmasına yardımcı olacaktır.

YATARKEN BAŞINIZ YÜKSEKTE OLSUN

Eğer yastıksız ya da alçak yastıkta yatmaya alışmış biriyseniz bu fikir pek hoşunuza gitmeyebilir ama bu yöntem burun kanallarının açılmasında oldukça etkili.

Gribe karşı beslenmeye dikkat etmek, C vitaminin eksik etmemek de önemli. Soğuk algınlığı ilk belirtilerini göstermeye başladığı andan itibaren beyaz gıdalardan uzak durun. Şeker, süt, peynir, tatlılar ve sodadan bahsediyoruz. Çünkü bu gıdalar vücudun bağışıklık sisteminin vanasını kapatır ve iyileşmemizi yavaşlatır. Bu basit yöntemlerle bu kış gribin etkilerini en aza indirmek mümkün! Şimdi geriye kışın tadını çıkarmak kaldı…

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Yaşam Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (29)

BAHTİYAR:

LAN ZATEN ÇORAPLA UYUMAK GÜNAH BU DÜNYADA İYİ YAŞASAN ÖBÜR TARAFTA NASIL İYİ YAŞIYACAKSIN KİME NERDEN GÜNAH İŞLETECEKLERİNİ ŞAŞIRDILAR

4
11
yanıtYanıtla
....:

Çorapla uyumak niye günahmış nerden çıktı hangi kaynağa baktın insanları dinden soğutmayın be

yanıt2
yanıt0
Keçi:

Islak çorapla uyumak caiz. Islak donla uyumak günah. Ebu Kasım Elatmasyoniddin''in fetvalarına bakabilirsiniz.

yanıt1
yanıt0
AMobil-IOS:

Abdest alan kişi bir çoğunu yapmış oluyor

12
3
yanıtYanıtla
La havle:

Zaten uyuyunca sasiyom. bide islak corap giysem. . . Bi ayaga ilik su bi soguk su tamam dir. . aslinda abdest namaz yeter

13
2
yanıtYanıtla
doktor:

cehepeliler cok alkol aldiklaricin devamli hastalanip nezle ve grip oluyorlar, , onlar coraplarini islatip öyle gezsinler, , hatta tüm elbiselerini islatip öyle giysinler, , hastaliklari cabuk gececektir.

5
7
yanıtYanıtla
turkMobil-ANDROID:

gripten kurtulayım derken sabaha böbreklerini eline alırsın artık

10
0
yanıtYanıtla
sesesyMobil-ANDROID:

bir bu eksikti yarin islak donla yatin denilse hic sasirmayi

9
0
yanıtYanıtla
ÖĞRETMEN Mobil-ANDROID:

Bu profesörlerde arastirilacak bir şey kalmayinca manyak manyak fikirler millete sunarlar.catlak profesör önce sen uygula:)

7
1
yanıtYanıtla
gazcık:

Islak çorap giyde sağlam ossur

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title