Haberler

"Buca-Cennetin Öbür Adı" Kitabı Bucalılarla Buluştu

Gazeteci Tayfur Göçmenoğlu'nun altı yıl önce kaleme aldığı ve Buca Belediyesi tarafından iki, kendisi tarafından da üç kez yayınlanan "Beşonsekiz Treni" adlı kitabın devamı niteliğindeki "Buca-Cennetin Öbür Adı" kitabı da kent halkı ile buluştu.

Mübadele döneminden başlayarak, Buca'nın Cumhuriyet'ten sonraki 40 yılını anlatan, belgesel niteliğindeki kitabın tanıtımı ve imza günü, Buca ile özdeşleşen Protestan Kilisesi bahçesinde yapıldı. Kilise, uzun yıllar, Evlendirme Dairesi olarak da hizmet vermişti. Kitabın tanıtım ve imza gününe eski bakanlardan Işılay Saygın, Buca eski belediye başkanı Cemil Şeboy, ünlü Beyin Cerrahı Prof.Dr. Cengiz Kuday, öğretim üyesi ve bilim adamı Ersay Gürsoy, Selanik Göçmenleri ve Yaylacıklılar Derneği Başkanı Ali Kara, Belenbaşı Köyü Muhtarı İsmet İlhan, Yaşanabilir Buca Derneği Başkanı Doç.Dr. Levent Köstem ve çok sayıda konuk katıldı. Buca'nın yetiştirdiği ünlü ses sanatçısı Aliş'in şarkıları ile renklenen günde konuşma yapan Cemil Şeboy, Prof. Dr. Cengiz Kuday, Ersay Gürsoy, Doğan Kantarcıoğlu, THY Pilotu Berkan Akkuş, Protestan Kilisesi Cemaat Başkanı(Pastör) Ertan Çevik ve tiyatro sanatçısı Rıza Pekkutsal, Buca ile ilgili anılarını anlattılar.

Kitabın yazarı Tayfur Göçmenoğlu da, bu konuda destek veren Bucalılara teşekkür etti ve kitabını tarihçi ya da edebiyatçı kimliğe bürünmeden yazmaya çalıştığını ifade etti.

Buca'nın sosyal, kültürel ve tarihsel zenginliğine ışık tutan "Buca-Cennetin Öbür Adı" kitabı, Bucalılardan olumlu tepki aldı.

(HK)

15.05.2012 11: 17: 47

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Işılay Saygın Cengiz Kuday Cemil Şeboy Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title