Haberler

Bidon bidon topluyorlar! Piyasada sodanın kutusu 7 lira ama bu köydeki çeşmede bedava

Güncelleme:

Bursa'nın Yalıntaş köyünde yaşayan vatandaşlar, piyasada kutusu 7 liradan satılan doğal maden suyunu bedava içiyor. Köydeki çeşmeden akan maden suyu, köylüler tarafından bidonlarla toplanıyor.

Bursa'daki bir köyün çeşmesinden doğal maden suyu aktığı duyanlar, kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Köylüler, piyasada kutusu 7 liradan satılan maden suyunu bidon bidon topluyor.

ÇEŞMEDEN ŞARIL ŞARIL AKIYOR

Mustafakemalpaşa ilçesinin Yalıntaş köyünde bulunan çeşmeden yüz yıllardır doğal maden suyu akıyor. Bu çeşmeyi bilen vatandaşlar maden suyuna para vermeyip, bidon bidon doldurup evlerine götürüyor. Ayrıca şifalı olarak bilinen bu su, içen kişilerde hiç bir şişkinlik yapmıyor. Köylüler ve köye dışarıdan gelenler, bilhassa ramazan aylarında iftardan sonra mide şişkinliklerini gidermek için bu suya büyük rağbet gösteriyor.

ÖNCE ŞAŞKINLIK YAŞIYORLAR

Doğal maden suyunun çeşmeden aktığını duyanlar önce büyük şaşkınlık yaşıyor. Ardından bidonlarına maden suyundan doldurup evlerinin yolunu tutuyor. Maden suyu akan çeşmeden herkes ücretsiz şekilde faydalanabiliyor.

Bidon bidon topluyorlar! Piyasada sodanın kutusu 7 lira ama bu köydeki çeşmeden bedava akıyor

"NE KADAR İÇİLSE DE ŞİŞKİNLİK YAPMIYOR"

Köylerindeki çeşmeden asırlardır doğal maden suyu aktığını ifade eden Yalıntaş Köyü Muhtarı Seyfettin Karanfil, "Yalıntaş köyü hudutları içerisinde bulunan bu çeşme ekşi su olarak bilinir. Bu su sadece mermeri eritmiyor, demiri bile eritiyor. Hazımsızlığa çok iyi geliyor. Bu çeşmeden akan su doğal maden suyudur. Bu su ne kadar içilse şişkinlik yapmıyor. Bu suyu doldurmak ücretsiz, kimseden para talep etmiyoruz. Herkes bu sudan faydalansın istiyoruz" dedi.

Bidon bidon topluyorlar! Piyasada sodanın kutusu 7 lira ama bu köydeki çeşmeden bedava akıyor

"BİDON BİDON EVE GÖTÜRÜYORLAR"

Yalıntaş Köyü Spor Kulübü Başkanı Samet Karanfil, "Çeşmemiz bize atalarımızdan miras. Bu çeşmeyi elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz.. Doğal maden suyunda olan bütün minareller bu çeşmeden akan suda var. Sadece biraz kükürt oranı yüksek. Bu suyu içtiğinizde maden suyundan aldığınız tadı bu sudan da alıyorsunuz. Bu çeşmeden akan suya çok ilgi var. Böbrek ve prostatla ilgili problemleri olan insanlar bu suyu sürekli içiyor. Bu suyun ayrıca şifalı olduğu söylenmekte. Maden suyunun içindeki minareller bu suda da olduğu için insanlar bu suyu rahatlatıcı olarak kullanıyor. Bu köyde kimse maden suyuna para vermez. Gelip maden suyunu çeşmeden doldurup evlerine götürüyorlar. Ramazan ayında çok fazla rağbet görüyor. İftardan önce gelip buradan su dolduran vatandaşlar bu suyu içerek mide şişkinliğinden kurtuluyor. Bu su ücretsiz. Dolduran kimseden para talep etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Bidon bidon topluyorlar! Piyasada sodanın kutusu 7 lira ama bu köydeki çeşmeden bedava akıyor

Bidon bidon topluyorlar! Piyasada sodanın kutusu 7 lira ama bu köydeki çeşmeden bedava akıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafakemalpaşa Yalıntaş Bursa Maden Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

YİGİT TÜRKALP:

EŞEĞİN AKLINA KARPUZ KABUĞUNU GETİRDİNİZ.SAĞOLUN.......

16
1
yanıtYanıtla
bahri urut:

ben de bir aralar gunde 6 ile 8 sise iciyordum 200ml bir iki sene sanirim sonra baktim dokdorum kalbin hizli atiyor dedi artik her gun 1 tane hap almak zorun dayim kalb randimanli atsin diye tansiyon icin iyi deyil maden suyu cok tuz var icin de gun de bir bardak dan fazla icmeyin cok zararli ben zararini gordum sizler de bir ezaneye gidib tansiyonunuza baktirin yuksek seviye de ise doktorunuza gidin cok zararli bobrek hastaligi beyin kanamasi kalb kirizi hep yuksek tansiyondan dikkatli olun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title