Haberler

Bodrum'da 2 kişinin sahte içkiden ölümüyle ilgili 2 kişi daha tutuklandı

Güncelleme:

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 2 kişinin sahte içkiden zehirlenip yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı.

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 2 kişinin sahte içkiden zehirlenip yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Çömlekçi Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Yanık (74) ve Semran Başkurt'ta (67), 11 Ekim gecesi mide bulantısı ve görme bozukluğu şikayetleri görülmeye başlandı. Çağırılan ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yanık ile ilçedeki bir özel hastaneye götürülen Başkurt'un içtikleri sahte içkiden zehirlendikleri belirlendi. Tedaviye alınan Yanık ve Başkurt, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Mumcular Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, sahte içkiyi yapıp, dağıtımının koordinasyonunu yaptıkları belirlenen 3 kişiyi 13 Ekim günü gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından bir gün sonra sevk edildikleri adliyede 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçlarından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden T.Y., tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin savcılıkta verdiği ifadeyle Çömlekçi Mahallesi'nde yaşayan M.E.'nin de sahte içki yaptığı belirlendi. Geçen 14 Ekim'de gözaltına alınan M.E.'ye ait 2 ayrı adreste yapılan aramalarda 44 litre sahte içki ele geçirildi. Aynı gün adliyeye sevk edilen M.E. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Soruşturma kapsamında M.E.'nin ifadesinden, daha önce gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan H.D. ve İzmir'de olduğu belirlenen H.U.'nun da sahte içki imalatı yaptıkları belirlendi. Bunun üzerine bu 2 şüpheli de dün jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Her iki şüpheli de tutuklandı. Böylelikle tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Devlet Hastanesi Çömlekçi Bodrum Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title