Haberler

Bodrum'da spor festivali düzenleme önerisi

Güncelleme:

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Haliç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zafer Utlu ile görüştü.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Haliç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zafer Utlu ile görüştü. Görüşmede spor festivali, sanat fuarı gibi düzenlenebilecek ortak çalışmalar üzerinde duruldu.

Heritage İstanbul etkinlikleri kapsamında İstanbul'a giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Haliç Üniversitesi'nde Rektör Vekili Prof. Dr. Zafer Utlu ile görüştü. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı makam odasında ağırlayan Prof. Dr. Utlu'ya Aras tarafından nazar boncuğu hediyesi takdim edildi. Toplantı odasında devam eden görüşmede, Haliç Üniversitesi ve Bodrum Belediyesi'nin ortak paydada ne gibi çalışmalar yapabileceği konuşuldu. Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, akademik desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

İkilinin görüşmelerinin önemli başlıklarından birini tarım oluşturdu, yapılacak ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Prof. Dr. Utlu, Haliç Üniversitesi Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak belediye ile ortak çalışabileceklerini belirterek, hem tüketiciye hem üreticiye katkı sağlayacak çalışmalarla uygun fiyatlı tarım ürünlerine erişebilmenin mümkün olduğunu ifade etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Utku, yapay zeka uygulamasının tarımda da kullanılabileceğini, konuya ilişkin Bodrum'daki çiftçileri bilgilendirebileceklerini ve çiftçilere katkı da bulunabileceklerini aktardı. Başkan Aras da, memnuniyetlerini ifade ederek, tarıma katkı sağlayacak bu projenin planlamasının yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da düzenlenecek olan 'İki Meydan Bir Cadde' yarışmasını örnek göstererek, Bodrum'un bu gibi çalışmalara daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi. Üniversitenin güzel sanatlar ve mimarlık bölümlerinden öğrencilerin proje oluşturduğu takdirde kendilerinin de finansmanın sağlanmasında yardımcı olabileceklerini aktardı.

Bodrum'da spor festivali düzenleme önerisinde bulundu

Rektör Vekili Prof. Dr. Utlu, üniversite rektörlüğü olarak Bodrum'da spor festivali düzenleme önerisinde bulundu. Bu festival sayesinde hem şehir içi turizme katkı sağlanabileceğine hem de Bodrum'un tanıtılabileceğine dikkat çekti. Belediye Başkanı Aras, Bodrum'un her zaman, her türlü ortak çalışmalar yapmaya ve organize etmeye uygun olduğunu ifade etti. Ardından rektörlük tarafından, üniversitenin konservatuar öğrencilerinin performanslarını Bodrum'da değerlendirebileceği bir sanat fuarı düzenlenebileceği önerisi dile getirildi. 10 bin TL ve altındaki eserlerin satışa sunulduğu ve öğrencilerin sanatçı olarak performanslarını sergilediği ve kendilerini tanıttığı bir sanat fuarının düzenlenebileceği noktasında karar kılındı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Toplum

Haliç Üniversitesi Ahmet Aras Rektör Bodrum Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title