Haberler

Bize Her Yer Derslik" Projesi ile Edirne'de Tarihi Görerek Öğreniyorlar

- "Bize her yer derslik" projesi ile Edirne'de tarihi görerek öğreniyorlarEDİRNE - Edirne'de, Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Bize her yer derslik' projesi kapsamında, Uzunköprü'nün tarihine ışık tutan Gazi Turhan Bey Camisi ve Türbesinin bahçesinde...

- "Bize her yer derslik" projesi ile Edirne'de tarihi görerek öğreniyorlar

EDİRNE - Edirne'de, Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Bize her yer derslik' projesi kapsamında, Uzunköprü'nün tarihine ışık tutan Gazi Turhan Bey Camisi ve Türbesinin bahçesinde lise öğrencileri ile tarih dersi işlendi.

Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve ilçenin tarihi eserlerini ve tarihi şahsiyetlerini genç nesillere daha iyi tanıtmayı hedefleyen "Bize her yer derslik" projesi kapsamında Uzunköprü'nün tarihine ışık tutan Gazi Turhan Bey Camisi ve Türbesinin bahçesinde TEV Orhan Çetin Fen Lisesi öğrencileri ile tarih dersi işlendi.

Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Güney, proje hakkında bilgi vererek, "Gazi Turhan Bey Türbesi ve hayatı fen lisesi öğrencilerimizle tanımaya çalıştık. Projemizdeki amaç, özellikle yeni yetişen nesillerin bu toprakları bize vatan olarak bırakanların ne bedel ödendiğini hatırlamalarına yardımcı olan bir projedir. Tarihimize kültürümüze sahip çıkar ilelebet bu toprakları bize vatan olarak kalır" ifadelerine yer verdi.

Fen lisesi tarih öğretmeni İhsan Dinç, "Bu tarihi mekanda öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Gazi Turhan Bey ve bu toprakları bize bırakan buraları yurt haline getiren şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ile andık. Türk tarihini gençlere anlatmanın, sevdirmenin mutluluğunu yaşadım" dedi.

Gazi Turhan Bey'in hayatı

Gazi Turhan Bey Sultan 2. Murat Han'ın damadı Fatih Sultan Mehmet Han'ın eniştesi Paşayiğit Beyin oğludur. Bir diğer ünvanı da Mora Fatihidir. Yunanistan'ın kademe kademe fethinde en büyük rolü oynayan Serhat Beylerinin Türk Akıncı Kumandanıdır. Gazi Turhan Bey Pardişah 1. Murat Han tarafından Paşayiğit Bey'e yurt olarak verilen Kırkkavak köyünde doğmuştur. Burası askeri bir üs halinde medreseleri, imaretleri, camileri bulunan bir kasaba durumundaydı. Gazi Turhan Bey'in ilk görevi Karadeniz Sahilindeki Bizans şehirlerini zapt etmek olarak belirlenmiştir. Teselya, Mora, Varna savaşlarında da büyük başarılar göstermiştir. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi sırasında Bizans İmparatoru'nun Mora'da bulunan kardeşine askeri yardım göndermesini engelleyerek İstanbul'un fethinde büyük katkısı olmuştur. Gazi Turhan Bey'in mezarı ve mescidi Uzunköprü ilçesi Kırkkavak köyündedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Han Uzunköprü Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title