Haberler

Biz Bir Dolaşalım" İzleyiciyle Buluşacak

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Biz Bir Dolaşalım", yarın izleyiciyle buluşacak.

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Biz Bir Dolaşalım", yarın izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Murat Özsoy'un yazdığı film, "TRT Ev Sineması" kuşağında ekranlara gelecek.

Filmin yapımcısı Mehmet Akif Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRT TV Filmleri Projesi'nin, ayakları yere basan ve profesyonel bir iş olduğunu belirterek, projeyle yeni şeyler öğrendiklerini, projenin sektöre yeni oyuncu, yönetmen ve yapımcı kazandırdığını ifade etti.

Filmin, belgesel çekme hayaliyle yaşayan "Ahmet" karakterinin, bu amaçla çıktığı yolda başına gelenleri konu aldığını söyleyen Aydın, sıcak, komik ve heyecanlı bir hikaye ortaya çıktığını dile getirdi.

Balkanlar ve Türkiye'nin, birbirinden çok farklı olmadığını anlatmaya çalıştıklarını aktaran Aydın, "Amacımız, ayrı gayrımızın olmadığını göstermek. Balkanlar da bizim Türkiye de bizim. İnsanlar bizim insanımız, örfümüz, adetimiz, kültürümüz aynı. Bunu unutmamak gerekiyor." dedi.

Aydın, genç nesle, Osmanlı yadigarı toprakları tanıtmak gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki nesillere Kayseri'nin de Filistin'in de Bosna'nın da bizim olduğunu hatırlatmalıyız. 20 yıl sonra bir gencin, Bosna ya da Kafkaslar dediğinizde, oraları yurtdışı olarak görmemesi lazım. Her yerde toprak ve kan bağımızın olduğunu göstermek istedik. Meriç'in iki tarafının renkleri de atmosferi de aynı. Biz bu aynılığı, eğlenceli bir şekilde izleyiciyle buluşturacağız."

"Biz Bir Dolaşalım"ın komedi yönü ağır basan bir iş olduğuna işaret eden Aydın, "Film, bir yol hikayesi. İstanbul'dan çıkıp Edirne'de devam eden bir süreç. Bu yol hikayesi, prodüksiyon olarak bizi biraz zorladı. Yola çıkıp finale gelene kadar, arabanın haşat olması gerekiyordu ve bir arabayı haşat ettik. Kullanılamaz hale geldi. Aynı arabadan bulmak biraz zor oldu." diye konuştu.

"Ahmet" karakterini Murat Özsoy'un canlandırdığı filmde, Yılmaz Gruda, Sadi Celil Cengiz, Berkan Şal, Selahattin Taşdöğen, Alicia Kapudağ, Yaşar Üzer, Yıldırım Beyazıt, Emre Çağrı Akbaba, Dursun Ali Şahin ve İbrahim Sadri de rol alıyor.

Yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği "Biz Bir Dolaşalım", yarın akşam 20.00'de TRT 1'de izlenebilecek.

Bahtsız ve başarısız belgeselci "Ahmet" karakterini merkeze alan filmin konusu ise şöyle:

"Ahmet'in, Balkanlar'da yaşayan Türklerin gelenekleriyle ilgili belgesel projesi, TRT'den kabul görür. Bu iş Ahmet için hayatının fırsatı ve hep çekmeyi hayal ettiği Kenya aslanları belgeseli için de bulunmaz bir kapıdır ama Ahmet'in bu işi yapabilmek için hiç parası yoktur. Talihsizlikler, çekim için yola çıkan Ahmet ve ekibinin peşini yolda da bırakmaz. Sınırı geçemeyen Ahmet, Meriç'in iki yakasının da aslında aynı olduğunun farkına varır ve Yunanistan, Makedonya ve Bosna-Hersek'te çekilmesi gereken belgeseli, kimselere çaktırmadan Edirne'nin köylerinde çekmeye başlar."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Murat Özsoy Türkiye Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title