Haberler

Bisikletli Fransız'ın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 38 Bin Lira Ceza

MARMARİS'te 24 Mayıs 2015 tarihinde, otomobiliyle emniyet şeridinde bisikletiyle giden Fransız gezgin 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe'ye çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Necip Korucuoğlu, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MARMARİS'te 24 Mayıs 2015 tarihinde, otomobiliyle emniyet şeridinde bisikletiyle giden Fransız gezgin 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe'ye çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Necip Korucuoğlu, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı 38 bin lira paraya çevirip, Korucuoğlu'nun sürücüsü belgesine bir yıl süreyle el koydu.

40 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye'de bisiklet turuna çıkan Christian Jean Auguste Niaffe'ye, Marmaris'e 15 kilometre uzaklıktaki Taşhan Mevkisi'nde rampa çıkarken virajda, 33 yaşındaki Necip Korucuoğlu yönetimindeki 48 SK 338 plakalı otomobil arkadan çarptı. Ağır yaralanan Fransız bisikletçi Niaffe, hastanede yaşamını yitirdi. Kazada 8'de 8 oranında kusurlu bulunan otomobil sürücüsü Korucuoğlu hakkında, Marmaris 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde TCK'nın 85/1'inci maddesini içeren 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU İSTENMİŞTİ

Davanın geçen haziran ayında görülen altıncı duruşmasında sanık avukatı brahim Uğur Güreşçi, trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan rapordaki aleyhe olan hususları kabul etmediklerini belirtip, "Bilirkişi raporundaki, müvekkilimin, maktulün bulunduğu şeridi ihlal ettiği yönündeki kanaatine katılmıyoruz. Taraflar farklı şeritlerde olduğu için takip mesafesini korumak gibi bir yükümlülükleri mevcut değildir. Bisiklet sürücüsü şerit ihlalinde bulunduğu için kaza meydana gelmiştir. Müvekkilimin bisikletle değil arkasındaki römorko çarpmış olması tezimizi doğrulamaktadır. Bisikletin arkasına römork takılması rahat kullanılmadığına delildir. Bu hususlar gözetilerek meydana gelen kazada tarafların var ise kusur durumlarının tespiti için İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından kurulan bir heyet veya İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından tekrar rapor düzenlemesini talep ediyoruz" dedi.

Güreşçi'nin bu talebini kabul eden hakim, tarafların kazadaki kusur durumunun tespiti için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verdi. Ancak, buradan gelen raporda da Korucuoğlu'nun asli kusurlu olduğu belirtildi.

Davanın 8'in duruşmasına tutuksuz sanık Necip Korucuoğlu'nun avukatı İbrahim Uğur Güreşçi, Trafikte Haklarım Derneği Başkanı Yasemin Usta ve bir grup dernek üyesi, Muğla Bisiklet Derneği üyeleri katıldı. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporun okunmasının ardından kararını verdi.

Hakim, sanığın kazada asli ve tam kusurlu olmasını dikkate alarak önce 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından, sanığın sosyal ilişkileri, cezanın geleceği üzerindeki etkileri ve lehine takdir indirim sebebi kabul ederek, verilen bu cezayı 6'da 1 oranında indirerek 4 yıl 2 ay hapis cezasına çevirdi. Sanığın sosyal ekonomik durumu ile suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak, verilen bu ceza da toplam 38 bin lira paraya çevrilip, B sınıfı sürücü belgesine bir yıl süreyle el konuldu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İbrahim Uğur Marmaris Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title