Haberler

Bir Çay Daha' Kitabının ABD'li Yazarından Misafirlerine Çay İkramı

Türkiye'deki çay kültüründen yola çıkarak, 'Bir Çay Daha Lütfen' kitabı ile Türkiye ve Türk insanını anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning, yaz tatilinin bir bölümünü geçirmek için geldiği Tokat'ta geçtiğimiz yıl satın aldığı ahşap evde misafirlerine çay ikram etti.

Türkiye'deki çay kültüründen yola çıkarak, 'Bir Çay Daha Lütfen' kitabı ile Türkiye ve Türk insanını anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning, yaz tatilinin bir bölümünü geçirmek için geldiği Tokat'ta geçtiğimiz yıl satın aldığı ahşap evde misafirlerine çay ikram etti.

İstanbul Laleli'de bir itfaiyecinin ikramı ile çayla tanışan ve Türkiye'yi ziyaret ettiği 30 yılın ardından, 'Bir Çay Daha Lütfen' kitabını yazan Amerikalı yazar Katharine Branning, geçtiğimiz yıl geldiği Tokat Sulu Sokak'ta ahşap bir ev satın aldı. Ardından satın aldığı evin onarımını yaptıran Branning, bir süre burada kaldıktan sonra yeniden ülkesi ABD'ye gitti. Eşi Stephen Gottlieb ile birlikte yaz tatilinin bir bölümünü geçirmek için yeniden Tokat'taki evine gelen Branning, kendisini ziyaret eden misafirlerini Türk örf ve adetlerine göre karşıladı.

"AMERİKA'DA MİSAFİRLERE ÇAY İKRAM EDİYORUM"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ve beraberindeki heyeti evinde kabul eden Branning, misafirleri için evin bahçesinde masa kurup kendi hazırladığı çayı ikram etti. Türkçe konuşan Branning, Tokat'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Tokat gerçekten çok zengin bir şehir. Çayı bana Türk kadınları öğretti. Amerika'daki evime gelen davetlilere her zaman çay sunarım. Ayrıca börek, yumurta, kahvaltı ikram ediyorum. Her Cumartesi mercimek çorbası yaparım" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ise, Katharine Branning'in fahri hemşehri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Tokat'ta doğmayıp da Tokat'ı bu kadar seven bir insana rastlamak bizim için büyük bir zevk. Bu bakımdan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Bizi çay içmeye davet etti. Çay dostlukların tazelenmesine, insanların birbirlerine gitmesine vesiledir. 'Hadi bir çay yap da içeyim' dediğin zaman 'ben seni özledim' manasına gelir. Katharine hanım da dostluğu öğrenmiş, Türk adetlerini öğrenmiş. Biz de dostluğumuzu pekiştirmek için çayını içmeye geldik"

Ardından Müdür Akyüz, Amerikalı yazar Katharine Branning'e Tokat yöresine ait el baskılı yazma ve sofra bezi hediye etti. Branning'in bir süre daha eşi Stephen Gottlieb ile birlikte Tokat'ta kalacağı öğrenildi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Katharine Branning İstanbul Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title