Haberler

Bingöl Tso, Kadın Girişimcilere Ev Sahipliği Yapacak

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, "1. Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi" düzenleyecek.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, "1. Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi" düzenleyecek.

Bingöl TSO Başkanı Mahmut Ayas, düzenlediği basın toplantısında, 25-27 Eylül'de düzenlenecek olan Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresine ilişkin bilgi verdi.

Kongrenin Bingöl'de yapılıyor olmasının kentin tanıtımına önemli katkı sunacağını anlatan Ayas, "Kongreye yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kadın girişimcimizi bekliyoruz." dedi.

TSO Genel Sekreteri Cemal Yılmaz ise, kongrenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez Bingöl'de düzenleneceğini söyledi.

Kongrede kadın girişimlerin buluşacağını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu kapsamlı bir kongre. 23 il içerisinde ilk kez Bingöl'de düzenleniyor. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Bingöl'ün bir marka kent olması için katkı sunmaya çalışıyoruz."

TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç da, kadın girişimcilik kavramının önceden çok anlaşılmaz bir kavram iken, son zamanlarda bilinirliğinin artığını söyledi.

Kurul olarak kadın girişimciliğini önemsediklerini ifade eden Koç, "Bu kongre ile kadın girişimciliği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve 2 kadın bakanı davet edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kongrede, "Bölgelerle Türkiye Kadın Girişimciliği", "Doğu ve Güneydoğu Anadolu İktisadi ve Sosyal Kalkınmasında Kadın Girişimciliğinin Rolü" ve "Ulusal ve Yerel Medyada Kadın Girişimciliği" oturumlarının planlandığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cemal Yılmaz Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title