Haberler

Binali Yıldırım: Bu coğrafya bizim kaderimiz

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın iftarına katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın iftarına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, "Gerçekten bu coğrafya bizim kaderimiz. Dolayısıyla bu coğrafyada ayakta kalmak, bu coğrafyada birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlerimizi sağlam bir şekilde sürdürmek bugün düne göre daha önemli hale gelmiştir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programa Yıldırım'ın yanı sıra Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve çok sayıda Erzincanlı katıldı. Vakfın Fatih'teki binasında yapılan iftarda konuşan Yıldırım, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan saldırılarla ilgili konuşan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın barış için harcadığı çabaya değindi. Türkiye'nin çevresindeki çatışmalardan bahsederek başlayan Yıldırım, "Şöyle bir Türkiye'yi düşünelim. Bir bakıyorsunuz Balkanlar'da bir ateş, yetmedi Ortadoğu'da, Kafkaslar'da şimdi de kuzeyimizde bir ateş. Yani bir ateş çemberinin içinde bulunuyoruz. İbni Haldun diyor ki; coğrafya kaderdir. Gerçekten bu coğrafya bizim kaderimiz. Dolayısıyla bu coğrafyada ayakta kalmak, bu coğrafyada birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlerimizi sağlam bir şekilde sürdürmek bugün düne göre daha önemli hale gelmiştir. Hayati hale gelmiştir. Kuzeyimizdeki savaşın, kuzeyimizdeki sorunun ne zaman biteceğini ön göremiyoruz. Bazıları yadırgıyor. Cumhurbaşkanı niye bu kadar çabalıyor, savaş biz de mi diyor. Cumhurbaşkanımız bu savaşın başlamaması için çok büyük gayret gösterdi. Ben yakın şahidiyim. Ama başaramadık. Ondan sonra 40'tan fazla devlet başkanı ile hükümet başkanıyla ya telefonda ya birebir görüşmeler yaptı. ve onun sonucunda bugün dünyada en samimi, hesapsız, kitapsız davranan ülkenin Türkiye olduğunu bütün dünya gördü. Onun için heyetler buraya geliyor, burada görüşüyorlar. Cumhurbaşkanıyla ülkenin başkanıyla da görüşebiliyor. Biz barıştan yanayız. Biz diyoruz ki: En kötü barış bile savaştan iyidir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Erzincan AK Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title